• Dávid Horváth postupuje do celoštátneho kola Olympiády podnikový hospodár

          • V tomto školskom roku sa uskutočnil druhý ročník súťaže Olympiády podnikový hospodár. Je to súťaž pre študentov maturitného ročníka stredných škôl v rámci celého Slovenska, ktorí si chcú otestovať svoje znalosti z ekonomiky a riadenia podnikov.
            Organizátorom súťaže je Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach.
            Po prvýkrát sa do súťaže zapojila aj naša škola a náš študent Dávid Horváth zo 4. B triedy postúpil do celoštátneho kola. Dávidovi k skvelému výsledku blahoželáme a držíme palce. Poďakovanie patrí aj Miriam Krásnej, ktorá Dávida na súťaž pripravovala.

          • Krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti - Šimon Vykoukal 2. miesto

          • Po roku sa opäť konalo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti. V krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo dňa 24. 3. 2021 prezentovali svoje práce online formou piati žiaci našej školy, ktorí napriek dištančnej forme výučby napísali kvalitné práce spĺňajúce kritériá na postup. Súťažilo sa vo viacerých odboroch. Odborné komisie najprv hodnotili práce a následne aj prezentácie prác v online kole. Najlepší výsledok dosiahol Šimon Vykoukal z oktávy A, ktorý získal 2. miesto v odbore - farmakológia a zdravotníctvo a zároveň postupuje do celoštátneho kola. Pekné 4. miesto získala Alexandra Ďuricová z 3. B, Timea Oršová z 2. C, Johanna Stanczová z 3. B, Nina Kurucová z 3. B.
            Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Šimonovi držíme palce v celoštátnom kole SOČ.

          • Úspech v Krajskom kole dejepisnej olympiády

          • 22. marca 2021 sa po 13-krát uskutočnilo Krajské kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovala žiačka 3. A triedy Barbara Varová. Napísala historicky zameranú prácu na tému Stratení Novozámčania. Spolupracovala s pánom Ing. T. Langom, s vyučujúcou dejepisu a s pracovníkmi archívu. Následne absolvovala náročný test. Výsledkom jej snaženia bolo získanie 1. miesta v krajskom kole a postup do celoslovenského kola.
            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. Srdečne blahoželáme a držíme palce.

          • Virtuálny deň otvorených dverí 2021

          • Aj takto môžu vyzerať hodiny na našom gymnáziu. Veríme, že sa v septembri uvidíme na hodinách.

            rozhovor s riaditeľom školy Milanom Holotom

            ukážky vyučovacích hodín

          • Emka Pisztonová v celoštátnom kole olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 24. a 25. marca 2021 sa uskutočnilo on-line kolo slovenského finále Olympiády v anglickom jazyku. Prvý deň súťažiaci absolvovali náročný test a najlepší postúpili do druhého - ústneho kola, ktoré sa konalo nasledujúci deň. Medzi tých najúspešnejších sa dostala aj naša reprezentantka, žiačka sekundy A, Ema Pisztonová. Umiestnila sa na výbornom 7. mieste.
            Ďakujeme jej za vynikajúcu reprezentáciu školy, okresu i kraja. Poďakovanie patrí aj PaedDr. Zuzane Orémuszovej, ktorá sa jej počas príprav venovala.

            Držíme palce v ďalších ročníkoch súťaže.

          • Hanka Dikáczová - 3. miesto v Celoštátnom kole olympiády v ŠPJ 🥉

          • 30. ročník Celoštátnej olympiády v španielskom jazyku sa konal dňa 10. 3. 2020 formou on-line. Našu školu reprezentovali dvaja študenti, HANKA DIKÁCZOVÁ z 2. A a LUKÁŠ MAREK zo 4. A triedy. Hanka v kategórii A získala 3. miesto a Lukáš sa v kategórii C umiestnil na 6. mieste.
            Obom študentom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a vynikajúce výsledky. 👍

          • Bodo víťazom krajského kola Olympiády ľudských práv a Nina je šiesta

          • Dňa 11. februára 2021 sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády ľudských práv. Našu školu reprezentovali dvaja zástupcovia – Nina Ihászová zo 4. A triedy a Bodo Noah Schulz zo sexty A. Bodo bol víťazom školského kola a Ninka skončila druhá. Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu sa krajského kola mohli zúčastniť obaja naši študenti. Krajské kolo prebiehalo online a malo 2 časti – vedomostný test a vytvorenie videa k priradenej téme. Po vyhodnotení vedomostného testu sme mali obrovskú radosť, pretože Bodo získal plný počet bodov, Ninka stratila len jeden bod a do ďalšieho kola súťaže postúpili s obrovským náskokom. Tu ich čakala náročná úloha – vytvoriť 5–minútové video na tému, ktorá im bola pridelená.

            Úlohou Boda bolo analyzovať univerzálnosť ľudských práv, ich prívlastky a charakteristiky, ako sú neodňateľnosť, nescudziteľnosť, nepremlčateľnosť a nezrušiteľnosť. Vo svojej analýze mal vychádzať z Preambuly Všeobecnej deklarácie ľudských práv i ostatných ľudskoprávnych dohovorov OSN.

            Ninka mala za úlohu vysvetliť hlavné znaky modernej európskej demokracie, popísať vzťah demokracie, právneho štátu a ľudských práv. Zároveň mala analyzovať pomery v Československu pred rokom 1990 a súčasnej demokracii v SR a zhodnotiť najdôležitejšie rozdiely v realizácii vybraných ľudských práv.

            Netrpezlivo sme očakávali vyhodnotenie krajských kôl odbornými porotami. O to väčšiu radosť sme mali po zverejnení výsledkov. Bodo Noah Schulz sa stal víťazom krajského kola s plným počtom bodov! Ninka obsadila šieste miesto.

            Obaja naši študenti postupujú do celoštátneho kola. Bodovi a Ninke blahoželáme k fantastickému výsledku a prajeme im veľa šťastia a úspechov v celoštátnom kole Olympiády ľudských práv. Poďakovanie patrí aj Miriam Krásnej, ktorá študentov pripravovala na súťaž.

          • Valentínska kvapka krvi

          • V týchto dňoch sa začala celoslovenská kampaň SČK - Valentínska kvapka krvi. Už niekoľko rokov v rámci tejto kampane na našej škole prebieha mobilný odber krvi. Súčasná situácia to však neumožňuje. Veríme, že napriek tomu sa nám podarí zorganizovať 4. ročník GYMNAZIÁLNEJ KVAPKY KRVI v priestoroch Národnej transfúznej služby za prísnych epidemiologických podmienok. Preto je nutné sa pred odberom telefonicky registrovať a dohodnúť sa presný termín odberu. Prosíme darcov, aby sa objednávali na tel. číslach 035 6400185, 035 6912250. Ak ste zdraví a súčasná situácia vám to umožňuje, pomôžte tým, ktorí to aj v čase pandémie potrebujú. A ako hovorí slogan Valentínskej kvapky krvi 2021- JE TO V NAŠICH RUKÁCH.

          • Tri medailové umiestnenia 🥇🥇🥉

          • Dňa 8. februára 2021 sa uskutočnilo on-line Krajské kolo olympiády v španielskom jazyku. Našu školu vynikajúco reprezentovali 6 študenti.
            * V kategórii A získala 1. miesto a postup do celoslovenského kola Hanka Dikáczová z 2. A a Sofia Skokanová (2. A) sa umiestnila aj napriek technickým problémom na krásnom 4. mieste.
            * V kategórii B sa Lea Szőke (3. C) umiestnila na 5. mieste a Johanna Stanczová (3. B) na 6. mieste
            * V kategórii C sa na 1. mieste umiestnil Lukáš Marek (4. A) a postupuje do celoslovenského kola a Dorka Baloghová (4. A) získala 3. miesto.
            Všetkým študentom ďakujeme za vynikajúcu prípravu a reprezentáciu školy, prajeme veľa ďalších úspechov. Postupujúcim želáme veľa šťastia v celoslovenskom kole.🍀

          • Lea Kissová prvá v kraji

          • Dňa 12. februára 2021 sa uskutočnilo Krajské kolo olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Kvôli aktuálnej pandemickej situácii sa súťaž realizovala online spôsobom. Našu školu úspešne reprezentovala Lea Kissová z 2. B, ktorá sa stala víťazkou kategórie B, čo je súťaž 1. a 2. ročníka strednej školy a zodpovedajúcich ročníkov osemročného gymnázia. Ako víťazka krajského kola postupuje do elitnej osmičky a v celoslovenskom kole si zmeria sily s víťazmi ostatných krajov. Lei aj vyučujúcemu slovenského jazyka a literatúry v 2. B, Jurajovi Sedláčkovi, blahoželáme a držíme ďalej palce.

          • Vynikajúce úspechy našich angličtinárov na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku

          • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku sa uskutočnilo on-line formou dňa 10. februára 2021.

            Našu školu a okres Nové Zámky reprezentovali traja študenti. V kategórii 1A Ema Pisztonová zo sekundy A, v kategórii 1C Danny van Geest z prímy A a v najvyššej kategórii 2C1 Kamila Pšenáková z oktávy A.

            Súťaž sa uskutočnila dištančnou formou. Súťažiaci riešili najprv úlohy v písomnej časti a tí najlepší postúpili do ústnej časti, kde súťažili s rovesníkmi z iných okresov. Do ústnej časti postúpili Ema a Kamila a darilo sa im výborne. Ema získala najvyšší počet bodov a svoju kategórii vyhrala. Získala 1. miesto a školu, okres a kraj bude reprezentovať na celoslovenskom finále.

            Kamila obsadila vo svojej kategórii vynikajúce 2. miesto a postup do celoslovenského kola jej unikol len o vlások.

            Pre Dannyho to bola prvá súťaž a určite získal skúsenosti, ktoré bude vedieť využiť v budúcnosti.

            Súťažiacim blahoželáme a ďakujeme im za skvelú reprezentáciu školy.

            Poďakovanie patrí aj p. p. Melinde Jonášovej (Danny), p. p. Zuzane Orémuszovej (Ema) a p. p. Henriete Forgáčovej (Kamila), ktoré súťažiacim pomáhali pripraviť sa na túto súťaž.

            Emke držíme palce v celoslovenskom finále!

          • Darovanie 2% z Vašich daní

          • Vážení rodičia a priatelia Gymnázia Nové Zámky,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov aj našej škole prostredníctvom  Združenie rodičov a priateľov Gymnázia v Nových Zámkoch (ZRPG), ktoré v plnej miere podporuje rozvoj školy, ktorej história sa začala písať už v roku 1842. Tento dar Vás nič nestojí, len čas potrebný na vyplnenie našich údajov a časť daní sa použije podľa Vášho rozhodnutia. Vaše 2% pre nás sú prejavom dôvery a podpory v rozvíjaní školských aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a na skvalitnenie vybavenia školy. V uplynulom roku sa prostriedky použili na vybudovanie chemickej učebne a modernizáciu počítačového vybavenia.

            Pomôžte nám realizovať nové projekty aj VY!

            Základné údaje o našom Občianskom združení - prijímateľovi podielu zaplatenej dane potrebné na vyplnenie uvedených tlačív, doplňujúce údaje a potrebné formuláre nájdete na stránke školy v sekcii 2% Z DANE.

            Ďakujeme.

            Milan Holota, riaditeľ Gymnázia Nové Zámky

            Norbert Széll, predseda ZRPG

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            v prvom rade vám všetkým prajeme všetko dobré v novom roku, nech nám prinesie hlavne veľa zdravia, lásky a osobných aj pracovných úspechov.

            Vzhľadom na vývoj pandemickej situácie a uznesenie vlády  upravujúce pohyb a pobyt osôb platné od 1. 1. 2021 vydalo aj Ministerstvo školstva SR rozhodnutie k organizácii vyučovania na ďalšie týždne.

            Na základe toho od 11. 1. 2021 pokračujú žiaci v dištančnom vzdelávaní. Momentálny predpokladaný návrat do škôl je 25. 1. 2021, termín a podmienky sa však budú prehodnocovať na základe aktuálneho vývoja situácie. Vyučovanie prebieha podľa platného školského rozvrhu, pričom hodiny budú vopred plánované.

            Ďalšie informácie MŠ SR týkajúce sa maturít, prijímacích pohovorov, testovania => https://www.minedu.sk/data/att/18369.pdf

          • Školské kolo Ekonomickej olympiády

          • V dňoch od 7. decembra do 15. decembra 2020 sa uskutočnilo školské kolo Ekonomickej olympiády, ktorej organizátorom je INESS, Inštitút ekonomických a spoločenských analýz. Ekonomická olympiáda je celoslovenská súťaž v znalostiach z ekonómie a financií, ktorá je určená študentom stredných škôl. Svojím poňatím prispieva k ďalšiemu rozvoju kľúčových schopností a znalostí študentov v tomto odbore. Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády spoluvytvárajú ekonómovia a odborníci z inštitútu INESS, Národnej banky Slovenska, Slovenskej ekonomickej spoločnosti, Ekonomickej fakulty UMB, Ekonomickej univerzity, Inštitútu ekonomického vzdelávania (INEV) a Českej národnej banky.

            V tomto školskom roku sa konal 4. ročník tejto prestížnej súťaže. Do školského kola sa zapojilo 18 študentov našej školy. Tak, ako po minulé roky, aj teraz sa školské kolo konalo online. Úlohou študentov bolo odpovedať na 25 úloh za 25 minút.

            V tomto školskom roku sa do školského kola zapojilo 8500 stredoškolákov z celého Slovenska. O to viac nás tešia výsledky našich študentov. V silnej konkurencii sa nestratili a na základe dosiahnutých výsledkov naši ôsmi študenti postupujú do krajského kola, ktoré by sa malo uskutočniť vo februári.

            V rámci dosiahnutých výsledkov školského kola všetkých študentov Nitrianskeho kraja, naši študenti obsadili nasledovné umiestnenia. Okrem mien a postupovej pozície, uvádzame aj percentuálnu úspešnosť našich študentov v školskom kole:

            1. miesto - Daniel Baňár (septima A) – 100%
            2. miesto – Júlia Tyukosová (septima A) – 96%
            4. miesto – Dávid Horváth (4. B) – 88%
            5. miesto – Viktória Pintérová (4. A) – 88%
            10. miesto – Tereza Novosadová (sexta A) – 84%
            11. miesto – Ema Omastová (kvinta A) – 84%
            12. miesto – Jakub Červený (4. B) – 84%
            14. miesto – Zuzana Kečkéšová (3. A) – 84%

            Okrem postupujúcich študentov sa do školského kola zapojili aj:

            Kristína Baková (kvinta A)
            Barbora Bardoňová (kvinta A)
            Peter Kmeť (sexta A)
            Michaela Plachá (sexta A)
            Bodo Noah Schultz (sexta A)
            Matej Špalda (sexta A)
            Diana Rosivalová (2. B)
            Jakub Antalík (2. B)
            Ema Švarcová (4. A)
            Erika Sádovská (oktáva A)

            Hoci títo študenti do krajského kola nepostupujú, v školskom kole dosiahli vynikajúce výsledky a postup im unikol tesne. Sme radi, že nám vyrastá nádejná generácia mladých ekonómov. Tešíme sa z ich úspechov a blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

          • Olympiáda v španielskom jazyku

          • Dňa 10. decembra 2020 sa uskutočnilo školské kolo olympiády v španielskom jazyku. Medailové pozície v jednotlivých kategóriách:

            Kategória A
            1. miesto Hana Dikáczová, 2. A
            2. miesto Sofia Skokanová, 2 .A
            3. miesto Laura Tomanová, 1. C

            Kategória B
            1. miesto Johanna Stanczová, 3. B
            2. miesto Lea Szőke, 3. C
            3. miesto Antónia Kubicsková, 3. B

            Kategória C
            1. miesto Lukáš Marek, 4. A
            2. miesto Dorka Baloghová, 4. A
            3. miesto Tamara Mrázová, 6. A

            1. a 2. miesto z každej kategórie postupuje do krajského kola. Gratulujeme k umiestneniam.

          • Výsledky volieb do Žiackej školskej rady

          • Dňa 4. novembra 2020 prebehli cez školský systém  Edupage zákonným spôsobom online voľby do Žiackej školskej rady Gymnázia Nové Zámky, jej právoplatnými členmi sa stalo prvých 11 kandidátov.

            Konečné poradie je nasledovné:

            1. Kolett Klein (VI. AO) - 119
            2. Noémi Víziková (II. A) - 90
            3. Sofia Skokanová (II. A) - 85
            4. Richard Prutkay, (VII.AO) - 78
            5. Nina Moldová (VII. AO) - 76
            6. Alena Tamaškovičová (IV. AO) - 71
            7. Barbora Bardoňová (V. AO) - 69
            8. Martina Hrabovská (VII. AO) - 63
            9. Jessika Strhanová (I. A) - 62
            10. Alexandra Ďuricová (III.B) - 61
            11. Erika Bernáthová (II. A) - 57
            12. Bibiána Hlozáková (III. B) - 49
            13. Romana Kondéová (I. A) - 48
            14. Kristína Baková (V. AO) - 41
            15. Viktória Alexandra Mlejová (I. A) - 36

            Blahoželáme a tešíme sa na spoluprácu.

          • Voľby do Žiackej školskej rady

          • Milí žiaci,

            do určeného termínu (9. 10. 2020) odovzdali platne vyplnené Oznámenie o kandidatúre na člena Žiackej školskej rady 15 žiaci. Samotné voľby prebehnú online zákonným spôsobom cez školský systém Edupage dňa 4. 11. 2020. Na každého žiaka pripadá jedno hlasovacie právo a volí sa maximálne 11 zástupcov. Nižšie sú uvedení kandidáti v abecednom poradí so stručným propagačným popisom, ktorý nám po výzve zaslali:

            Kristína Baková (V. AO)
            Moje meno je Kristína Baková. Som žiačkou kvinty A. Myslím si, že všetci máme rovnaké právo na návrh a želanie, či zmeny a toto miesto by mi umožnilo ich splniť.

            Barbora Bardoňová (V. AO)
            Moje meno je Barbora Bardoňová a som študentkou kvinty A. Ako študent si myslím, že viem, čo žiakov všeobecne zaujíma. Mojim cieľom je prispieť k rozvoju nielen školy, ale aj žiakov. Študenti by mali mať možnosť vyjadriť svoj názor a taktiež realizovať svoje návrhy. Sme každý iný a preto by som rada podporila aj skupiny, ktoré zatiaľ nemali šancu sa vyjadriť, či angažovať.

            Erika Bernáthová (II. A)
            Pre plnohodnotné štúdium aj počas tejto ťažkej situácie je potrebná digitalizácia školy. Svojou cieľavedomou a komunikatívnou povahou dokážem plány dotiahnuť až do úplného konca. V školskej rade chcem najmä obhajovať názory študentov, byť ich hlasom a bojovať za spoločné ciele. Sľubov už bolo dosť, poďme spolu tvoriť lepšiu budúcnosť!

            Alexandra Ďuricová (III. B)
            Ahojte, gymnazisti, som žiačkou 3.B triedy, som kreatívna, pracovitá a mám niekoľkoročné skúsenosti s organizovaním a vedením tímu. Mám rada nové a nevšedne veci, ktoré by som chcela vniesť aj do školského prostredia a tak obohatiť náš študentský život. Najlepší spôsob, ako predpovedať svoju budúcnosť, je vytvoriť si ju.

            Bibiána Hlozáková (III. B)
            Ahojte. Som žiačkou 3.B a mám veľa nápadov na spestrenie nášho školského života. Som priateľská a komunikatívna, nebojím sa veci riešiť, navrhovať a podporovať i vaše nápady. Spoločne by sme dokázali do nášho gymnázia vniesť viac života študentov a oprášili by sme staré gymnaziálne zvyky.

            Martina Hrabovská (VII. AO)
            Ahojte, veľa z Vás ma už pozná a tak viete, že mám už skúsenosti so školskou radou. Mám nápady ako spraviť našu školu lepším miestom pre nás študentov. Trávime v nej veľa času, tak chcem, aby sme mali na ňu tie najkrajšie spomienky.

            Kolett Klein (VI. AO)
            Prečo by ste si mali zvoliť práve mňa? Myslím si že som vhodný kandidát, lebo mám dobré nápady, nebojím sa povedať svoj názor a viem sa kedykoľvek zastať toho Vášho. Aj doteraz som bola súčasťou a myslím si, že aj pomocnou rukou školského parlamentu. Toto postavenie chcem využiť na to, aby som bola priamym spojom medzi Vami, učiteľmi alebo kýmkoľvek iným, s kým budete potrebovať riešiť Vaše problémy, ale aj úspechy, ktoré by skvele ukázali v novom školskom časopise. Ak si ma zvolíte, môžete si byť istí, že máte niekoho, kto Vás nesklame.

            Romana Kondéová (I. A)
            Ahojte, milí žiaci gymnázia, volám sa Romana Kondéová a som z triedy 1. A. Ako kandidátka do školskej žiackej rady som sa prihlásila, pretože si myslím, že viem byť nápomocná, hlavne pri plánovaní rôznych spoločenských podujatí. Stretla som sa s tým už veľakrát, či už pri organizácii značného počtu plesov, absolvovala som aj rôzne školenia, ktoré mi k tomu dopomáhali a možno niektorí z vás zachytili aj projekt Teen Fest, ktorého som tiež bola súčasťou spolu s tímom 15 ľudí, na ramenách ktorých stál celý festival. Som typ človeka, ktorý sa rád zapája všade, kde je to len možné a myslím si, že aj to je jedna z mojich výhod.

            Viktória Alexandra Mlejová (I. A)
            Ahojte, volám sa Viktória Alexandra Mlejová, som študentkou1. A triedy a mám 16 rokov. Do ŽŠR som sa rozhodla kandidovať preto, lebo rada skúšam nové veci a hneď ako dostanem nejakú príležitosť, snažím sa ju využiť a vyťažiť z nej čo najviac. Medzi moje záľuby a moje hobby patrí práca so zvieratami, jazdenie a práca okolo mojich koní, športovanie, ale rada sa pustím do všetkého. Tak ako aj práca pri koňoch si vyžaduje spoľahlivosť, tak aj ŽŠR. Viem, že nemám toľko skúsenosti ako ostatní a ani ma väčšina z vás nepozná, ale viem vám sľúbiť, že sa budem snažiť vám, čo najviac pomáhať, riešiť všetky problémy a veci, čo bude potrebné a vopred vám chcem poďakovať za vašu podporu a dôveru.

            Nina Moldová (VII. AO)
            Ahojte, volám sa Nina Moldová a uchádzam sa o miesto v Žiackej školskej rade. Som žiačka septimy A, som na našom Gymnáziu už siedmy rok to znamená, že za týchto 6-7 rokov som si všimla niekoľko veci, ktoré ako študenti vieme zmeniť. Študenti by mali mat svoj hlas a práve ŽŠR je tu na to, aby počúvala požiadavky a nespokojnosti všetkých študentov a robila s nimi niečo. Riešenie je vždy, len treba mat správnych ľudí na riešenie problémov. Nehanbím sa komunikovať s dospelými a kompetentnými ľuďmi a budem sa snažiť presadiť správne názory študentov, aby sme si vytvorili lepšie podmienky na štúdium a socializáciu, viac spoločných a športových podujatí. Zvoľte si správnych ľudí a ja som jeden z nich.

            Richard Prutkay (VII. AO)
            V oblasti študentského parlamentu ako i v projektoch na škole pôsobím už od roku 2018, pripravoval a zrealizoval som napríklad projekt oddychového sedenia na chodbách školy a organizáciu študentských volieb ako predseda komisie. Venujem sa taktiež práci s mládežou v rámci projektov Mesta Nové Zámky a som každoročným organizátorom podujatia E-sport Nové Zámky. V uplynulých rokoch som absolvoval niekoľko konferencií a školení v rámci celoslovenskej Rady Mládeže, som súčasťou medzinárodného projektu Newcastles of the world a tento rok som sa zúčastnil aj na konferencií Focus on Youth. V pripravovaní projektov a zlepšovaní každodenného života na škole chcem pokračovať, a preto sa tento rok uchádzam o Vaše hlasy. Ďakujem.

            Sofia Skokanová (II. A)
            Volám sa Sofia Skokanová a som 16-ročnou žiačkou 2. ročníka na Gymnáziu v Nových Zámkoch. Na mojej základnej škole som bola zvolená za predsedníčku triedy, no v tom čase škola ešte nemala študentský parlament, preto som túto funkciu nikdy nevyužila. Keďže má moja stredná škola takéto možnosti, veľmi rada by som do toho išla, pretože rada komunikujem a argumentujem s ľuďmi. a chcem svoj voľný čas a energiu venovať práci pre vás všetkých.

            Jessika Strhanová (I. A)
            Volám sa Jessika Strhanová, chodím do 1. A triedy. Už od prvého ročníka na základnej má vždy zaujímalo, čo sa deje, či už v triede, na škole alebo vo svete celkovo, preto som sa neskôr v siedmom ročníku prvýkrát prihlásila do školského parlamentu a teraz na gymnáziu by som bola rada súčasťou, počúvala názory a nápady spolužiakov a taktiež pomohla svojimi. Opísala by som sa ako komunikatívna osoba, rada pomôžem, ak viem, dokážem zvládať konflikty a riešiť problémy. Cez leto som sa zapojila do Aliancie stredoškolákov, kde som počúvala mnoho študentov rozprávať ich názory o školstve a o svojich skúsenostiach. Rada by sa zapojila a naučila sa niečo nové.

            Alena Tamaškovičová (IV. AO)
            Ahojte, volám sa Alena Tamaškovičová, kandidujem do študentskej rady a tu je niekoľko “ PREČO” voliť práve mňa: Som empatická, cieľavedomá, s citom pre spravodlivosť a snahou zabezpečiť aktívnu komunikáciu medzi študentmi, pedagogickým zborom a vedením školy. Nakoľko som študentkou tejto školy už dlhšie, veľmi dobre poznám potreby a želania našich študentov. Som kreatívna, mám bohaté skúsenosti s organizáciou väčších aj menších spoločenských akcií, ako napríklad TEEN FEST, DOD na našej škole, Vianoce, Mikuláš, Deň učiteľov... Vďaka absolvovaným školeniam o práci s mládežou a ochrane životného prostredia, môžem našim študentom ponúknuť rôzne aktivity aj v tejto oblasti. Pracujem ako redaktorka v školskom časopise ŠUM a v NZTV a tu získané skúsenosti rada využijem pre prácu v parlamente. Ak som Ťa oslovila, daj mi svoj hlas a šancu splniť Tvoje predstavy o práci nášho študentského parlamentu.

            Noémi Víziková (II. A)
            Vážení profesori, milí žiaci,
            rada by som sa v krátkosti predstavila tým, ktorí ma ešte nepoznajú. Volám sa Noémi Víziková, mám 16 rokov a navštevujem triedu 2. A. Do Žiackej školskej rady som sa prihlásila, pretože sa zaujímam o žiakov našej školy, o ich názory a potreby. Na mojej bývalej škole som bola členkou školského parlamentu a momentálne som členkou Slovenského Červeného kríža, kde pôsobím ako koordinátorka a tiež aj ako členka pracovnej skupiny projektu SOM (Spolu ochránime mládež), takže s organizovaním rôznych podujatí a súťaží, vybavovaním potrebných vecí, mám už veľa skúseností. Ak by som sa stala členkou Žiackej školskej rady, tak by som sa jej venovala naplno ako všetkým svojim aktivitám doposiaľ a prispela by som do nej svojou energiou, skúsenosťami aj odhodlaním.

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí študenti,

            na základe vyhlásenia vlády SR prechádzajú aj žiaci druhého stupňa ZŠ (príma až kvarta) od 26. 10. 2020 na dištančné vzdelávanie a školu nebudú navštevovať až do odvolania (predbežný termín 27 . 11. 2020).

          • Zber papiera

          • Vážení rodičia, milí žiaci,
            na základe aktuálnych opatrení vlády SR vás chceme požiadať, aby ste papier do zberu doručili podľa možnosti ešte dnes (23. 10. 2020 v čase od 7:00 do 16:00).

    • Kontakty

      • Gymnázium Nové Zámky
      • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
      • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
      • 160288
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje