• Deň Úsmevu 2023

          • Dňa 19. mája 2023 sa žiaci septimy A zúčastnili na zbierke "Deň Úsmevu 2023", ktorú každoročne usporadúva spoločnosť priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar. Je to najstaršia a najväčšia mimovládna organizácia pôsobiaca v oblasti náhradnej starostlivosti, pomoci ohrozeným rodinám na Slovensku a pomoci obetiam trestných činov.
            Septimánom sa podarila vyzbierať suma 800,20€. Spoločnosť Úsmev ako dar ich aktivitu odmenila poukážkou v hodnote 80€ na nákup v obchodnom reťazci.
            Ďakujeme našim žiakom za ich pomoc a prejav empatie a solidárnosti k deťom a rodinám, ktoré to potrebujú.

          • Kristína Baková víťazkou celoštátneho kola Finančnej olympiády a Marcel Borik na 2. mieste

          • V priestoroch Nadácie PARTNERS v Bratislave sa 10. 5. 2023 uskutočnilo celoštátne kolo Finančnej olympiády. Vo finálovom kole sa študenti museli popasovať s otázkami z poisťovníctva, dôchodkového systému, investovania, hypoték či úverov, okrem toho vytvárali aj finančnú analýzu príjmov a výdavkov rodinného rozpočtu podľa ideálnych finančných mier.

            Naši študenti sa v silnej konkurencii nestratili a obsadili prvé dve medailové pozície:

            1. miesto  - Kristína Baková zo septimy A

            2. miesto – Marcel Borik z 1. B

            Kristína okrem vynikajúceho umiestnenia získala aj Apple MacBook. Marcel za skvelé umiestnenie získal Apple iPad. Tesne za medailovými pozíciami sa umiestnili Erika Bernáthová (4. A) a Peter Farkaš (3. A).

            Do Finančnej olympiády sa v školskom roku 2022/2023 prihlásilo 8 000 stredoškolákov z 300 stredných škôl a o to sú úspechy našich študentov vzácnejšie.

            Našim študentom k fantastickému úspechu blahoželáme, prajeme im veľa úspechov a tešíme sa spolu s nimi!

          • Pozvánka na vernisáž a výstavu

          • Milí rodičia, študenti, priatelia gymnázia a milovníci histórie,

            srdečne vás pozývame na vernisáž a výstavu pri príležitosti 180. výročia založenia školy. Vernisáž sa uskutoční 25. 5. 2023 o 15:00 v bytovke školy, výstava potrvá od 26 . 5. 2023 do 16. 6. 2023 v pracovných dňoch od 10:00 do 17:00.

            Tešíme sa na vás.

          • Víťazstvo na celoštátnom kole SOČ

          • Dňa 27. apríla 2023 sa konal v Modre 45. ročník celoštátnej prehliadky SOČ. Našu školu na nej reprezentoval Adam Kovalčík z 2. C triedy, ktorý postúpil po víťazstve na krajskom kole SOČ. V silnej konkurencii 18 najlepších prác z celého Slovenska v odbore - Chémia a potravinárstvo sa umiestnil na fantastickom 1. mieste. Adamovi srdečne blahoželáme a ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy. Zároveň ďakujeme aj p. profesorkám Adriane Imreovej a Ivete Ježovej za pomoc pri písaní práce.

          • Erika, Kristínka, Marcel a Peťo postupujú do celoštátneho kola Finančnej olympiády

          • Finančná olympiáda je finančno-vedomostná súťaž pre študentov stredných škôl. Súťaž sa skladá z 3 kôl. I. a II. kolo sa uskutočňuje online, III. kolo sa koná prezenčne. Do II. kola postupuje 500 najlepších študentov, z ktorých do celoštátneho kola postupuje 20 najlepších súťažiacich z celého Slovenska. Organizátorom súťaže je NADÁCIA PARTNERS. Vďaka finančnej olympiáde si môžu stredoškoláci otestovať a navzájom porovnať svoje finančné vedomosti.
            I. otvorené kolo súťaže – prebiehalo od 2. 11. 2022 do 2. 2. 2023. II. uzavreté kolo súťaže prebiehalo od 22. 2. 2023 do 6. 4. 2023. Aj v tomto školskom roku sa naši študenti zapojili do Finančnej olympiády.
            Do II. kola súťaže, teda medzi 500 najlepších finančníkov na Slovensku postúpili:
            Erika Bernáthová (4. A)
            Ema Starzyková (kvinta A)
            Marcel Borik (1. B)
            Kristína Baková (septima A)
            Peter Kmeť (oktáva A)
            Peter Farkaš (3. A)
            Tomáš Boťanský (3. B)
            Do celoštátneho kola Finančnej olympiády postupuje 20 najlepších budúcich ekonómov a finančníkov zo Slovenska. Z našej školy v tomto školskom roku do celoštátneho kola postúpili 4 študenti:
            Erika Bernáthová (4. A)
            Marcel Borik (1. B)
            Kristína Baková (septima A)
            Peter Farkaš (3. A)
            Celoštátne kolo sa uskutoční 10. 5. 2023.
            Je to pre nás veľký úspech, pretože tejto súťaže sa každoročne zúčastňuje čoraz viac stredoškolákov. Peter Farkaš do celoštátneho kola Finančnej olympiády postúpil tretíkrát, čo sa doteraz žiadnemu nášmu študentovi nepodarilo.
            Všetkým našim študentom, ktorí sa do olympiády zapojili,  k dosiahnutým výsledkom blahoželáme a finalistom prajeme veľa úspechov a držíme palce!

          • Naši študenti na krajskom kole Ekonomickej olympiády pre stredné školy

          • Ekonomická olympiáda je celoslovenská a medzinárodná súťaž v znalostiach z ekonómie a financií, ktorá je určená študentom stredných škôl.
            Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády spoluvytvárajú ekonómovia a odborníci z inštitútu INESS, Národnej banky Slovenska, Slovenskej ekonomickej spoločnosti, Ekonomickej fakulty UMB, Ekonomickej univerzity, Inštitútu ekonomického vzdelávania (INEV) a Českej národnej banky.
            V tomto školskom roku sa do Ekonomickej olympiády pre stredné školy zapojilo viac ako 10 000 študentov z celého Slovenska.
            Do Ekonomickej olympiády sa zapojili aj naši študenti:
            Erika Bernáthová (4. A)
            Jakub Antalík (4. B)
            Diana Rosivalová (4. B)
            Peter Kmeť (oktáva A)
            Tereza Novosadová (oktáva A)
            Peter Farkaš (3. A)
            Viliam Hatala (3. A)
            Zuzana Mandíková (3. A)
            Barbora Pásztó (3. A)
            Tomáš Boťanský (3. B)
            Matteo Chianese (3. B)
            Kristína Baková (septima A)
            Lara Pálinkásová (2. C)
            Viktória Takácsová (2. C)
            Bibiána Bónová (sexta A)
            Gabriela Bosá (sexta A)
            Simona Lakyová (sexta A)
            Natália Szarvasová (sexta A)
            Yaroslav Leshchenko (sexta A)
            Marcel Borik (1. B)
            Do krajského kola postúpili najlepší zo školského kola s nasledovnými výsledkami:
            Marcel Borik (1. B) – v školskom kole získal 84%
            Kristína Baková (septima A) - v školskom kole získala 80%
            Peter Farkaš (3. A) – v školskom kole získal 92%
            Diana Rosivalová (4. B) a Jakub Antalík (4. B) – obaja v školskom kole získali 84%
            Krajské kolo sa uskutočnilo 3. 2. 2023 na Fakulte ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre. Výsledky krajského kola boli zverejnené až 14. 4. 2023. Najlepší výsledok v teste školského kola v celom Nitrianskom kraji dosiahol Peter Farkaš (92%) a od Ing. Moniky Budzák, riaditeľky Ekonomickej olympiády, si prevzal diplom a knihu Almanach Navala Ravikanta.
            Umiestnenie našich študentov v krajskom kole:
            6. miesto – Kristína Baková
            11. miesto – Marcel Borik a Jakub Antalík
            15. miesto – Diana Rosivalová
            27. miesto – Peter Farkaš
            Našim študentom k dosiahnutým výsledkom blahoželáme a prajeme im veľa úspechov.

          • Dni hispánskej kultúry

          • Dňa 3. mája sa vybrané študentky septimy A a 3. C zúčastnili na XIV. ročníku Dní hispánskej kultúry (Días de la cultura hispana), ktoré každoročne organizuje katedra romanistiky a germanistiky na FF UKF v Nitre.
            Podujatie otvorili študenti UKF krásnym kultúrnym programom, po ňom nasledovali tvorivé workshopy, na ktorých tvorbe sa podieľali nielen vyučujúci, ale najmä študenti univerzity a tiež zahraničné študentky z Kolumbie a Andalúzie. Naše študentky sa výrazne zapájali do všetkých aktivít, v ktorých ukázali nielen svoje jazykové znalosti a komunikačné zručnosti, ale aj všeobecný kultúrny prehľad.
            Počas aktivít nás svojou návštevou poctila aj španielska veľvyslankyňa na Slovensku Lorea Arribalzaga Ceballos.
            Ďakujeme FF UKF, vyučujúcim a študentom (najmä absolventke nášho gymnázia, Laure Gavroňovej) z katedry romanistiky a germanistiky za pozvanie, za množstvo nových a prínosných informácií a skúseností pre naše študentky španielčiny.

      • Kontakty

        • Gymnázium Nové Zámky
        • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
        • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
        • 160288
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje