• Výsledky volieb do žiackej školskej rady (ŽŠR)

          • V dňoch 24. 10. 2022 - 26. 10. 2022 prebehla elektronická voľba členov ŽŠR. Kandidovalo v nej osem kandidátok, ktoré získali nasledovný počet hlasov:

            Liliana Bidelnicová (3. A) - 72 hlasov
            Nela Freyová (sekunda A) - 11 hlasov
            Mia Kršáková (kvarta A) - 79 hlasov
            Štefánia Kurdiová (1. C) - 39 hlasov
            Barbora Pásztó (3. A) - 76 hlasov
            Sarah Rečková (2. B) - 112 hlasov
            Laura Rimaszombati (1. B) - 57 hlasov
            Emma Tóthová (1. B) - 66 hlasov

            Novozvolenými členkami ŽŠR sa stávajú:
            Sarah Rečková, Mia Kršáková, Barbora Pásztó, Liliana Bidelnicová a Emma Tóthová

          • Micro:bit v škole

          • Micro:bit je inovatívna moderná pomôcka, ktorá je nápomocná pri výučbe zručností a schopností programovania ako takého. Jednoducho napísané – pomocou nej sa ľahšie učí programovať. Je to vlastne programovateľný mikropočítač, pomocou ktorého vieme vytvárať jednoduché hry, merať teplotu, ovládať zvuk či svetelnosť iných zariadení.

            Nadačný fond Telekom pri nadácii Pontis vyčlenil 150 000 eur na vybavenie základných a stredných škôl spomínanými micro:bitmi a ich rozširujúcimi sadami.

            Do grantovej výzvy Enter pre školy nadácie Pontis sa zapojila i naša škola a tak sme mali možnosť doplniť náš technický vzdelávací inventár o 15 micro:bitov, spolu s rozširujúcimi modulmi pre úvod do štúdia robotiky.

            Hodiny informatiky sú tak od septembra aj vďaka tejto zaujímavej pomôcke ešte pútavejšie a prakticky prínosnejšie. Záujem o prácu s micro:bitmi je veľký a preto sme vyučovacie hodiny doplnili o záujmový útvar - Zábavné programovanie.

          • Kandidáti do volieb členov žiackej školskej rady

          • V avizovanom termíne sa do volieb členov ŽŠR prihlásili nasledujúci kandidáti:

            Liliana Bidelnicová (3. A)
            Ahojte, moje meno je Lili Bidelnicová a rada by som vám povedala o sebe niečo viac. Navštevujem tretí ročník na našom gymnáziu a niekoľko akcií organizovaných ŽŠR už mám za sebou. Zapojila som sa napríklad do mikulášskej akcie, valentínskej pošty, zbierania odpadkov na Deň Zeme a aj do tohtoročných imatrikulácií. Preto som sa rozhodla tento rok skúsiť šťastie a kandidovať, aby som sa stala súčasťou rady a vedela naplno pomáhať, organizovať a byť súčasťou partie šikovných a kreatívnych ľudí, ktorých som mala česť za tieto tri roky spoznať. Som spoločenská, priateľská, rada organizujem a tiež som za každú srandu, ktorou sa tiež dá zlepšiť atmosféra na našej škole.

            Nela Freyová (sekunda A)
            Dobrý deň, som Nela Freyová a kandidujem do školskej rady. Mojím cieľom je, aby sa tu každý žiak cítil bezpečne, a aby sa tešil na kolektív a nebol vytláčaný z kolektívu a denne ponižovaný. Sama som sa základnej škole bola obeťou šikany a chcem zabrániť tomu, aby tu žiaci boli ponižovaní a cítili sa tu ohrozene.

            Mia Kršáková (kvarta A)
            Ahojte, kamoši. Niektorí ma už poznáte, moje meno je Mia Kršáková a kandidujem do školskej rady. Mám nápady, ako spraviť našu školu lepším miestom pre nás študentov. Trávime v nej veľa času, tak chcem, aby sme mali na ňu tie najkrajšie spomienky.

            Štefánia Kurdiová (1. C)
            Vážený pedagogický zbor, milí žiaci!
            Volám sa Štefánia Kurdiová a som študentkou 1. C triedy. V škole ma spoznáte podľa čierneho klobúka. Uchádzam sa o členstvo v ŽŠR. Ako členka by som chcela zastupovať v prvom rade záujmy študentov. Ďalej plánujem zapájať sa do rôznych charitatívnych akcií, ako napr. Deň narcisov, Úsmev ako dar a pod.. Ak sa rozhodnete zvoliť ma za členku, v jednom si môžete byť istí: nesľúbim to, čo nedodržím a nikdy neberiem späť svoje slovo.

            Barbora Pásztó (3. A)
            Volám sa Barbora Pásztó a chcela by som sa vám aspoň trochu priblížiť. Už na základnej škole som patrila k tým, ktorých škola, či už jej reputácia alebo organizovanie podujatí, zaujímala, a presne preto kandidujem. Tento duch vo mne ostal a stále ma zaujíma, čo by sa mohlo zlepšiť, alebo čo by sme mohli urobiť pre našu školu. Keďže moja spolužiačka už je v školskej rade, vždy, keď žiada o pomoc, sa s radosťou prihlásim, ako napríklad na Mikuláša, imatrikulácie, atď.. Som organizačný typ a taktiež som aj spoločenská. Kreativita a nápaditosť mi taktiež nechýbajú. Našu školu by som chcela obohacovať o moje nápady napriek tomu, že som tretiačka, predsa len už viem, ako to tu chodí a dva roky sú stále čas, kedy sa dá niečo zmeniť.

            Sarah Rečková (2. B)
            Ahojte, moje meno je Sarah Rečková a mnohí z vás ma už asi aj poznáte. Som žiačkou 2. ročníka na našom gymnáziu. Tí, ktorí ma poznajú, určite vedia, že sa nebojím prejaviť svoj názor a ani podporiť názor iných. Nesúdim ľudí za ich názor, práve naopak, vážim si názor každého jedného. Som komunikatívny typ, rada pomáham, keď viem a hlavne rada skúšam nové veci, čo je aj dôvodom môjho kandidovania. Za každý jeden hlas budem určite vďačná a vopred vám ďakujem. Všetkým kandidátom prajem veľa šťastia!

            Laura Rimaszombati (1. B)
            Dobrý deň,
            Volám sa Laura Rimaszombati som z 1. B triedy, chcem kandidovať do žiackej školskej rady. Táto škola ma veľmi zaujala, rada študujem hlavne jazyky, z ktorých som si už urobila štátne skúšky. Vo voľnom čase aktívne športujem, som členkou klubu Vem Camara Capoeira.
            Mám hlboké sociálne cítenie, preto by som rada zastupovala záujmy všetkých študentov našej školy, lebo iba žiak, ktorý sa dobre cíti, vie podávať dobré výkony. Budem sa snažiť využiť svoje organizačné schopnosti v študentskej rade. Volebný program:
            - skrášlenie zadnej časti areálu školy osadením lavičiek a zelene pre príjemnejší oddych žiakov
            - zazelenanie interiéru školy (doplnením rastlín)
            - organizovanie podujatí pre žiakov
            - stretávanie sa so študentmi a riešenie ich záujmov.
            Verím, že budem prínosom pre žiacku školskú radu.

            Emma Tóthová (1. B)
            Ahojte, volám sa Emma Tóthová, mám 15 rokov a som z 1. B. Chodila som na základnú školu na Mostnej ulici, kde som pôsobila v školskom parlamente. Som pracovitá, sebavedomá a mám rada zábavu. V budúcnosti by som chcela byť právnička. Záleží mi na našej škole. Chcem, aby naša škola bola prostredím, kam sa budeme radi vracať a čo najviac spríjemniť čas strávený v škole. Každý má právo vyjadriť svoj názor, a preto si rada vypočujem vaše pripomienky, názory na to, čo treba zlepšiť.

            Voľby sa uskutočnia elektronicky cez systém Edupage od pondelka 24. 10. 2022 do stredy 26. 10. 2022 do 12:00 hod. Päť kandidátov s najvyšším počtom hlasov sa stane novozvolenými členmi žiackej školskej rady.

          • Výzva na prihlasovanie kandidátov do volieb žiackej školskej rady (ŽŠR)

          • V budúcom týždni, tzn. od pondelka 24. 10. 2022 do stredy 26. 10. 2022 (do 12:00 hod.) bude prebiehať elektronická voľba členov žiackej školskej rady prostredníctvom systému Edupage. Päť kandidátov s najvyšším počtom hlasov sa stane novozvolenými členmi ŽŠR.
            Kandidáti na pozíciu člena ŽŠR oznámia svoju kandidatúru odoslaním správy v systéme Edupage koordinátorke pre prácu s mládežou Hane Grófovej s krátkym textom (maximálne 7 viet), v ktorom predstavia seba a svoj volebný program.
            Uzávierka zoznamu kandidátov je 21. 10. 2022 (piatok) o 8:00 hod.

          • Biologická exkurzia

          • Žiaci sekundy, tercie a kvarty sa dňa 11. 10. 2022 zúčastnili biologickej exkurzie v Bratislave. Navštívili prírodovedné múzeum, ktoré prešlo za ostatné roky rozsiahlou rekonštrukciou. Žiakov zaujala najmä  paleontologická  expozícia, ktorá približuje významné evolučné zmeny a prezentuje hlavných zástupcov živočíchov a rastlín jednotlivých geologických období.

          • Prednáška Národnej transfúznej služby

          • Dňa 10. 10. 2022 na našu školu po dvoch rokoch opäť zavítali pracovníci Národnej transfúznej služby v Nových Zámkoch, aby maturantov oboznámili s darcovstvom krvi. Roky pandémie nám ukázali krehkosť zdravia a preto je dôležité, aby mladá generácia, plná sily, postupne nahradila odchádzajúcu silnú generáciu darcov. To, že si naši gymnazisti uvedomujú význam tohto humánneho činu, dokazujeme účasťou na kampaniach Slovenského Červeného kríža. Najbližšej kampane SČK, Študentskej kvapky krvi sa zúčastníme 3. 11. 2022 v priestoroch NTS v Nových Zámkoch.

          • Vážení rodičia, milí priatelia a sympatizanti gymnázia,

          • v tomto školskom roku dosiahla naša škola významné výročie svojho vzniku -180. výročie založenia školy. S touto udalosťou sa spájajú viaceré propagačné aktivity, ktoré budú počas roka prebiehať.
            Touto cestou by sme chceli prípadných darcov požiadať, aby vyplnil
            i darovaciu zmluvu, ktorou preukážu prevod finančných prostriedkov na účet občianskeho združenia gymnázia. V prípade viazania daru na oslavu uveďte do poznámky "180. výročie".
            Ak by niekto chcel prispieť formou reklamy - zaplatí za reklamu, združenie vystaví faktúru na umiestnenie reklamy firmy počas osláv alebo aj v priestoroch gymnázia. V takom prípade je potrebná zmluva, alebo dohoda o reklame a vystavíme faktúru, zároveň by sa vyhotovil dôkazný materiál vo forme fotografií o umiestnení reklamy počas osláv (logo alebo baner dodá firma, ktorej sa to týka).

            Ďakujeme.

          • Prednáška Cena štátu s INESS

          • Dňa 26. 9. 2022 sa uskutočnila prednáška Cena štátu, ktorej sa zúčastnili maturanti z občianskej náuky a skupina mladých ekonómov, ktorú tvoria študenti sexty, septimy, oktávy, druhého, tretieho a štvrtého ročníka.
            Prednášku viedol Mgr. Juraj Fukatsch z Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS). Študenti sa dozvedeli zaujímavé fakty, napríklad, koľko finančných prostriedkov štát vynaložil na rok vzdelávania jedného dieťaťa v roku 2022, aký bol dlh verejnej správy v rokoch 2019-2022, ako štát hospodári s verejnými financiami, koľko peňazí štát vyberie a minie a mnoho iných informácií. Po prednáške nasledovala diskusia a súťaž s Vesmírom verejných výdavkov. Vesmír verejných výdavkov je plagát a zároveň učebná pomôcka, na ktorom sú znázornené všetky verejné výdavky financované z daní a odvodov. Študenti pracovali v skupinách a tí najlepší získali zaujímavé publikácie.
            Prednáška ubehla veľmi rýchlo a sme radi, že sme vzácnu návštevu z INESS mohli privítať aj na našej škole.

      • Kontakty

        • Gymnázium Nové Zámky
        • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
        • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
        • 160288
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje