• Viktória Vanyová postupuje do celoštátneho kola SOČ

          • Už desiaty rok po sebe bude mať naša škola zastúpenie na celoštátnom kole Stredoškolskej odbornej činnosti. Tento rok je to vďaka Viktórii Vanyovej z 3. C, ktorá vybojovala postupové miesto na online krajskom kole SOČ. Získala vynikajúce 2. miesto v odbore- pedagogika, psychológia, sociológia. Svoju prácu bude opäť prezentovať na celoštátnom kole, do ktorého postúpili najlepšie práce z celého Slovenska (1. a 2. miesto z 8 krajov). Po dvoch rokoch v online priestore si tento rok zmerajú sily najlepší žiaci v celoštátnom kolo 27. - 29. 4. prezenčne v Bardejove.
            Na krajskom kole nás úspešne reprezentovali aj Lucia Oroszová zo septimy A v odbore- zdravotníctvo a farmakológia a Sabina Vadkertiová z 3. C v odbore- chémia a potravinárstvo. Obe práce sa umiestnili na výbornom 4. mieste. Našim dievčatám ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a Viktórii držíme palce na celoštátnom kole SOČ.
            Iveta Ježová

          • Romana a Bodo postupujú do celoštátneho kola Olympiády ľudských práv

          • Vo štvrtok, 10. februára 2022, sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády ľudských práv. Vzhľadom na pandemickú situáciu sa súťaž uskutočnila online. Našu školu reprezentovali Romana Kondéová z 2. A a Bodo Noah Schulz zo septimy A.
            Krajské kolo pozostávalo z dvoch častí. Prvú časť tvoril písomný test. Po absolvovaní testu, prvých 15 najlepších študentov postúpilo do ústnej časti. Medzi nimi aj Romana a Bodo.
            Druhá časť sa uskutočnila cez aplikáciu Zoom, kde študenti pred odbornou komisiou ústne odpovedali na jednu z vylosovaných otázok.
            Romana si vylosovala Dohovor o právach osôb so zdravotným postihnutím. Jej úlohou bolo uviesť, aké opatrenia zo strany štátu, prevádzkovateľov verejných zariadení a inštitúcií sú
            potrebné, aby zdravotne znevýhodnené osoby mohli vo svojom živote rovnocenne a dôstojne
            realizovať svoje ľudské práva: občianske, politické, hospodárske, sociálne a kultúrne. Romana sa vo svojej odpovedi zamerala na osoby s pohybovým, zrakovým, sluchovým a mentálnym znevýhodnením na Slovensku a špecifikovala pokrok alebo naopak, deficit a navrhla aj potrebné opatrenia.
            Bodo si vylosoval úlohu, v ktorej musel opísať dokument OSN, Agendu 2030, pre udržateľný rozvoj. Jeho úlohou bolo vysvetliť v čom spočíva právo na priaznivé životné prostredie. Ako sa odlišuje toto tzv. právo tretej generácie, od „klasických“ občianskych a politických práv. Vo svojej odpovedi opísal príklady porušovania práva na priaznivé životné prostredie a ich závažnosť. Veľkú pozornosť venoval právu na vodu a na čo sa zameriava SR pri implementácii Agendy 2030.
            Romane a Bodovi srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v celoštátnom kole.

          • Úspechy našich študentov v krajskom kole olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 16. 2. 2022 sa konalo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku, opäť online formou. Našimi želiezkami v ohni boli Viktória Dikáczová zo sexty A v kategórii 2A a Jasmine Záležáková z 2. C v kategórii 2C. Obe študentky obstáli v silnej konkurencii.
            Po náročnej písomnej časti sa Jasmine Záležáková prebojovala do ústnej časti a umiestnila sa na 2. mieste. Viktória Dikáczová sa vo svojej kategórii stala úspešnou riešiteľkou.
            Obom študentkám ďakujeme za príkladnú reprezentáciu školy a blahoželáme k úspechom.

          • Darovanie 2% z Vašich daní

          • Vážení rodičia a priatelia Gymnázia Nové Zámky,
            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov aj našej škole prostredníctvom občianskeho združenia - Združenie rodičov a priateľov Gymnázia v Nových Zámkoch (ZRPG), ktoré v plnej miere podporuje rozvoj gymnázia, ktorého história sa začala písať už v roku 1842. Tento dar Vás nič nestojí, len čas potrebný na vyplnenie našich údajov a časť daní sa použije podľa Vášho rozhodnutia. Vaše 2% pre nás sú prejavom dôvery a podpory v rozvíjaní školských aktivít v prospech Vašich detí. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a na skvalitnenie vybavenia školy. V uplynulom roku sa prostriedky použili okrem iného na vybudovanie chemickej učebne a modernizáciu počítačového vybavenia.

            Pomôžte nám realizovať nové projekty aj VY!
            Ďakujeme.

            Milan Holota, riaditeľ Gymnázia Nové Zámky
            Norbert Széll, predseda ZRPG

            Základné údaje o našom Občianskom združení - prijímateľovi podielu zaplatenej dane potrebné na vyplnenie uvedených tlačív ako i doplňujúce údaje a potrebné formuláre nájdete v časti 2% Z DANE.

          • Úspech našej študentky v krajskom kole matematickej olympiády

          • Dňa 11. januára 2022 sa konalo online krajské kolo matematickej olympiády kategórie A (najvyššia kategória strednej školy) a Lucia Magulová z oktávy A je úspešnou riešiteľkou, čo je v tejto kategórii veľmi cenné. V matematickej olympiáde nás úspešne reprezentovala počas celého 8-ročného štúdia na našej škole.
            Na súťaž ju pripravovala pani profesorka PaedDr. Henrieta Borková.

          • Prijímacia skúška - kritériá a prihláška

          • Vážení rodičia, milí žiaci,
            na webovej stránke v časti O škole/Prijímacia skúška sme zverejnili aktuálne kritériá prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023 pre 4-ročné aj 8-ročné štúdium.
            Prihlášku pre osemročné štúdium si stiahnite z našej stránky alebo ju môžete podať aj elektronicky.
            Upozorňujeme, že termín podania prihlášky je do 20. marca 2022.

          • Na Valentína opäť v priestoroch NTS

          • Deň sv. Valentína je už každoročne prvým dňom kampane Slovenského Červeného kríža - Valentínskej kvapky krvi. Naša škola v rámci tejto kampane už piaty rok organizuje Gymnaziálnu kvapku krvi v priestoroch našej školy. Obdobie pandémie nám však ani tentokrát nedovolilo zorganizovať mobilný odber krvi v našich priestoroch. Z tohto dôvodu sme navštívili priestory NTS v Nových Zámkoch, kde naši gymnazisti darovali nielen krv, ale aj krvnú plazmu. Odbery krvi sú v tomto období veľmi náročné na organizáciu, lebo triedy sú kvôli pandémii často v karanténe. O to viac si ceníme, že sa nám to podarilo napriek okolnostiam zorganizovať. Takže milí darcovia ďakujeme.

          • Staňte sa súčasťou našej gymnaziálnej rodiny

          • Študenti nášho gymnázia vám predstavujú život na našej škole, možnosti, ktoré vám štúdium u nás poskytuje, ako aj priestory, v ktorých prebieha výchova a vzdelávanie.
            Video vzniklo ako súčasť projektu, v rámci ktorého spolupracujeme so školami v zahraničí.
            Veríme, že sme vás zaujali a vaše kroky budú smerovať k nám.
            Prihlášku na štúdium je potrebné zaslať do 20. marca 2022.

          • Príbehy výnimočných Novozámčanov

          • Dnes s emeritným profesorom molekulárnej biológie Milanom Jamrichom, ktorý je absolventom našej školy a zároveň patrónom výnimočných študentov našej školy, ktorým sa udeľuje každoročne Cena Milana Jamricha spojená so štipendiom.
            epizóda podcastu

          • Olympiáda v španielskom jazyku, štyri medailové umiestnenia

          • Dňa 7. 2. 2022 sa uskutočnilo on-line KRAJSKÉ KOLO olympiády v španielskom jazyku.
            Našu školu vynikajúco reprezentovalo 6 študentiek.
            * V kategórii A získala 2. miesto Laura Tomanová z 2. C a Jasmine Záležáková (2.C) sa umiestnila na 4. mieste.
            * V kategórii B sa na 2. mieste umiestnila Sofia Šurnovská a na 3. mieste Hana Dikáczová, obe z 3. A triedy.
            * V kategórii C sa Tamara Mrázová (septima A) umiestnila na 3. mieste, Kollett Klein (septima A) na 7. mieste.
            Našim študentkám ďakujeme za vynikajúcu prípravu a reprezentáciu školy, prajeme veľa ďalších úspechov.

          • Stále a znova slovenčina na Gymnáziu v Nových Zámkoch

          • Už tri roky po sebe naši žiaci vyhrávajú Krajské kolá Olympiády zo slovenského jazyka:
            2020
            A kategória: Tereza Drahošová - 2. miesto
            B kategória: Barbara Varová - 3. miesto
            2021
            B kategória: Lea Kissová - 1. miesto, 6. miesto na štátnom kole
            2022
            A kategória: Barbara Varová - 1. miesto, štátne kolo (bude sa konať)
            B kategória: Barbora Bardoňová - 3. miesto

          • Všestranne nadaná Barbara Varová úspešná aj v olympiáde v anglickom jazyku

          • Dňa 8. februára sa uskutočnilo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku, v ktorom nás reprezentovali traja študenti: Danny van Geest zo sekundy A v kategórii 1C, Katarína Rákocziová zo 4. B v kategórii 2C1 a Barbara Varová zo 4. A v kategórii 2B.
            Súťaž pozostávala z písomného  on-line testu, kde sa preverovali znalosti z lexiky, gramatiky, čítania a počúvania s porozumením.
            Katke a Barbare sa podarilo po písomnej časti postúpiť do užšieho finále. V tejto časti súťaže museli dievčatá ukázať svoje konverzačné schopnosti, pracovali s obrázkom a tzv. roleplay. Katka sa stala úspešnou riešiteľkou a Barbara získala vynikajúce 2. miesto.
            Ďakujeme študentom za vzornú reprezentáciu. Blahoželáme najmä všestranne nadanej a aktívnej študentke Barbare Varovej, ktorá naše gymnázium a okres reprezentuje v mnohých súťažiach a olympiádach z rôznych predmetov. Poďakovanie patrí aj pedagógom, ktorí študentov pripravovali.

          • Daniel Baňár a Júlia Tyukosová víťazmi medzinárodného kola Ekonomickej olympiády

          • V dňoch 16. – 18. septembra sa konalo medzinárodné finále Ekonomickej olympiády. Našu školu reprezentovali Júlia Tyukosová a Daniel Baňár z oktávy A.
            Slovenskú republiku reprezentovalo 5 najlepších mladých ekonómov, z toho dvaja boli z nášho gymnázia! Ekonomickej olympiády sa v školskom roku 2020/2021 zúčastnilo viac ako 30 000 stredoškolákov v rôznych krajinách i kontinentoch. Najvzdialenejšou bola Čína.
            Vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu sa finále uskutočnilo online. Hneď v prvý deň finále, vo štvrtok 16. 9., sa uskutočnil písomný test. V teste všetci súťažiaci museli ukázať svoje schopnosti argumentovať, analyticky myslieť a zdôvodniť svoje závery.
            V piatok sa uskutočnila online diskusia na tému „Ako COVID kríza ovplyvnila medzinárodný obchod a ako čeliť podobným situáciám? “. V piatok poobede boli zverejnené aj výsledky písomného testu. Z 35 účastníkov finále bolo zverejnených 10 najlepších študentov, ktorí postúpili do ústnej časti. Medzi postupujúcimi do ústneho kola boli aj Julka a Danko. Jediní zo Slovenskej republiky.
            Ústne kolo súťaže desiatich finalistov sa konalo v sobotu, 18. 9. v dopoludňajších hodinách. Súťažiaci si vylosovali jednu z dvanástich otázok a svoje vedomosti obhajovali pred odbornou porotou. Písomné testovanie i ústne odpovede prebiehali v anglickom jazyku, s ktorým naši študenti nemali žiaden problém. Po zodpovedaní otázok v ústnej časti sme s napätím očakávali vyhlásenie výsledkov. Intenzívne sme našim študentom vo finále držali palce. O ich výnimočnom talente svedčia i ich výsledky v iných súťažiach, ktoré sa zameriavajú na oblasť ekonómie a ekonomiky. Po vyhlásení výsledkov sme našim študentom srdečne blahoželali. Danko sa stal víťazom medzinárodného kola Ekonomickej olympiády a Julka skončila na druhom mieste! Tretie miesto obsadil študent z Českej republiky.
            „Teším sa, že som dostala možnosť zúčastniť sa medzinárodného kola a reprezentovať Slovensko. Organizácia a prostredie bolo výborné aj napriek online forme. Nadobudnuté vedomosti mi určite v budúcnosti pomôžu, aj keď stres pri ústnych odpovediach ma asi neopustí“ – povedala po vyhodnotení súťaže Júlia Tyukosová, vicevíťazka medzinárodného kola Ekonomickej olympiády 2020/2021.
            Prvým, kto o úspechu slovenských študentov informoval bol INESS (Inštitút ekonomických a spoločenských analýz), ktorý je organizátorom Ekonomickej olympiády v Slovenskej republike. O víťazstve našich študentov informovali aj viaceré médiá. Niektorým, Julka a Danko poskytli rozhovory.
            29. októbra to bol rozhovor s pani Dášou Omastovou, redaktorkou RTVS
            .
            Pán riaditeľ Milan Holota, Julka a Danko poskytli rozhovor aj redaktorke Lucii Hamran Kollárovej, ktorej reportáž bola odvysielaná 26. 11 .2021 v žurnáli Rádia Regina 
            (od 19. minúty). Rozhovor pripájame aj v plnom znení vo formáte mp3.
            Julke a Dankovi k vynikajúcemu úspechu blahoželáme a tešíme sa spolu s nimi! Prajeme im veľa úspechov v súťažiach i v školskom roku 2021/2022. Sme na nich hrdí!
            Poďakovanie patrí aj Mgr. Miriam Krásnej, ktorá sa študentom venovala počas celého školského roka  a pripravovala ich na všetky kolá Ekonomickej olympiády a iných súťaží.
            S týmto nádherným úspechom našich ekonomických talentov sa chválime až teraz, ku koncu kalendárneho roka. Zahraničného organizátora sme poprosili o zverejnenie fotiek z finále. Keďže sa finále uskutočnilo online cez ZOOM schôdzu, zahraničný partner nám poskytol screenshoty nahrávky videa. Zo zahraničia cestovali aj vecné dary pre Julku a Danka. Súčasťou balíka boli aj zlatý pohár pre víťaza a strieborný pre vicevíťazku.
            Fotografie i rozhovory uverejňujeme so súhlasom INEV (Institutu ekonomického vzdělávání), RTVS a redaktoriek RTVS – pani Dáši Omastovej i Lucii Hamran Kollárovej.

             

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,
            chceli by sme vás informovať, že sekretariát v čase od 21. decembra 2021 do 5. januára 2022 nebude pracovať.

             

          • Oznam pre stravníkov

          • Vyhlásiť sa zo stravy v mesiaci
            DECEMBER 2021
            je možné len do 13. 12. 2021 do 08:00 hod.
            V prípade choroby je možné stravu odobrať v jednorazových nádobách (poplatok za nádoby je 0,30€).
            Ďakujem za pochopenie.
            Dňa 2. 12. 2021

            Klaudia Šulganová
            vedúca ŠJ

          • Študentská kvapka krvi 2021 pokračuje - prvý odber krvnej plazmy

          • Naši žiaci opäť ukázali ochotu pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Mnohí sa totiž nemohli zúčastniť prvého odberu krvi, keďže boli v karanténe. Ale prejavili veľký záujem o darcovstvo a tak sme navštívili NTS v Nových Zámkoch v rámci kampane Študentská kvapka krvi opäť. Okrem toho, že sme v rámci jednej kampane boli darovať krv dvakrát sa nám podarila aj ďalšia skvelá vec. NTS totiž začala v týchto dňoch aj odber krvnej plazmy. A práve naša maturantka Nicol Kissová zo 4. C ako najmladšia prvodarkyňa úspešne odovzdala 600 ml krvnej plazmy. Odber trval 45 minút, čo dokazuje, že Nikol je naozaj odvážna a určite je motiváciou aj pre ostatných. Samozrejme odvahu prejavili aj ďalší naši darcovia. Všetkým patrí veľká vďaka a naši žiaci opäť potvrdili, že majú srdce na správnom mieste.
            PaedDr. Iveta Ježová

          • Študentská kvapka krvi 2021

          • Podaj mi ruku, chcem mať kontakt so životom. Tento rok sa Slovenský Červený kríž inšpiroval slovami piesne od Zuzany Smatanovej a vyzýva k darovaniu krvi. Študentská kvapka krvi tento rok začala 18. októbra a končí 19. novembra. Aj naši plnoletí žiaci podali ruku a opäť po roku navštívili NTS, aby pomohli mnohým doslova udržať kontakt so životom. Napriek prísnym pandemickým opatreniam a aj strachu z neznámeho naši gymnazisti darovali viac ako 4 litre tejto životodarnej tekutiny. Ukázali, že im nie je osud iných ľahostajný, za čo im patrí veľké ďakujem.
            PaedDr. Iveta Ježová

          • Cena primátora mesta študentke novozámockého gymnázia

          • Dňa 16. 11. 2021 sa na Mestskom úrade v Nových Zámkoch uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien primátora mesta za uplynulý rok 2020. Ocenenia a pocty sa dostalo výnimočným osobnostiam nášho mesta za ich dlhoročnú prácu a šírenie dobrého mena mesta doma i v zahraničí. Tejto udalosti sa zúčastnila aj študentka novozámockého gymnázia Barbara Varová, študentka 4. A triedy, ktorá bola ocenená za reprezentáciu školy a mesta v oblasti predmetových súťaží a mimoškolských aktivít. Pri tejto príležitosti si prevzala pamätnú listinu a umelecké dielo Gordana Glass.  Barbare zo srdca gratulujeme a želáme veľa ďalších úspechov.

    • Kontakty

      • Gymnázium Nové Zámky
      • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
      • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
      • 160288
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje