• Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry - Úspechy zo slovenčiny na pokračovanie

          • Po veľmi úspešnom roku 2020, keď sa naše žiačky umiestnili na najvyšších priečkach na Krajskom kole Olympiády zo slovenčiny - 3. miesto - Barbara Varová z 2. A (kat. B), 2. miesto - Tereza Drahošová – z oktávy A (kat. A) - sme sa v tomto roku 2021 posunuli až na najvyšší stupeň vďaka Lei Kissovej z 2. B triedy (kat. B). 1. miesto v Kraji jej zabezpečilo postup na národné celoštátne kolo, kde skončila na skvelom 6. mieste.

          • Novozámockí gymnazisti víťazmi celoslovenského finále súťaže Jazykový kvet

          • Naši študenti Tamara Mrázová zo sexty A a Alex Mihalík zo septimy A sa v tomto školskom roku prebojovali sitom semifinálového a finálového krajského kola až do celoslovenského finále súťaže v prednese poézie a prózy Jazykový kvet. Obaja - Alex s prednesom prevzatej tvorby a Tamara s prednesom vlastnej tvorby v anglickom jazyku – sa umiestnili na prvom mieste. Víťazom blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Študentov pripravovali PaedDr. Zuzana Orémuszová a PaedDr. Hana Grófová.

          • Voľby do rady školy

          • Vážení rodičia,vzhľadom na to, že skončilo funkčné obdobie zástupcov rodičov v rade školy, je potrebné zrealizovať voľbu nových členov. Poprosíme záujemcov, aby oznámili svoj záujem prostredníctvom mailu p. zástupcovi Kovácsovi (kovacs.gnz@gmail.com) v termíne od 8. 6. 2021 do 22. 6. 2021 so stručným propagačným popisom (stručný a výstižný). Následne bude zostavená kandidátna listina, v ktorej bude upresnený termín a spôsob voľby.

          • Rozlúčková slávnosť s absolventmi maturitného ročníka

          • V piatok 28. mája 2021 sa v športovej hale gymnázia uskutočnila rozlúčková slávnosť s absolventmi maturitného ročníka. Kvôli pandemickým opatreniam prebehla v improvizovanom prostredí a s obmedzeným počtom účastníkov. Slávnosti sa zúčastnili pedagogickí pracovníci školy a maturanti.

            Čítať viac

          • Júlia Tyukosová a Peter Farkaš postupujú do celoslovenského finále Finančnej olympiády

          • V tomto školskom roku sa uskutočnil už deviaty ročník finančnej olympiády, ktorej organizátorom je Nadácia Partners. Aj v tomto školskom roku sa do súťaže zapojila naša škola. Súťaž má 3 kolá - prvé dve kolá sa uskutočňujú formou online testu. Online test je zostavený z testových otázok z oblasti hospodárenia, finančných produktov a finančného trhu. Do 2. kola súťaže postupuje prvých 500 najlepších účastníkov súťaže. Tretie, finálové kolo sa uskutočňuje prezenčnou formou v priestoroch Nadácie Partners v Bratislave. Do 3. finálového kola súťaže postupuje 20 najlepších účastníkov súťaže, pričom náročnosť otázok i úloh sa v každom kole zvyšuje.
            Veľkú radosť nám postupom do finálového kola urobili Júlia Tyukosová (septima A) a Peter Farkaš (1. A).
            Celoslovenské finále sa uskutoční 22. 6. 2021 v priestoroch Nadácie Partners. Julke a Peťkovi želáme veľa úspechov a držíme im palce!

          • Vynikajúci úspech našej žiačky Barbary Varovej v celoslovenskom kole

          • Dňa 22. marca 2021 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády v dejepise. Našu školu reprezentovala Barbara Varová z 3. A triedy. V kategórii A získala 1. miesto s počtom bodov 95.
            Následne si mladí historici preverili svoje vedomosti v celoslovenskom kole opätovne online formou a po písomnej časti a obhajobe videoprezentácie s názvom "Stratení Novozámčania" sa Barbara umiestnila s rozdielom troch bodov na víťaza, na krásnom 3. mieste.
            Barbare srdečne gratulujeme a želáme veľa ďalších úspechov.

          • 2. kolo prijímacích skúšok

          • Oznamujeme vám, že na Gymnáziu, M. R. Štefánika 16, Nové Zámky sa uskutoční 2. kolo prijímacích skúšok na štvorročnú formu štúdia. Prihlášku na štúdium je potrebné vyplniť a potvrdiť základnou školou a doručiť nám ju (poštou alebo osobne) do 17. júna 2021.
            Prijímacie skúšky sa uskutočnia v utorok 22. júna 2021. Záujemcovia dostanú mailom pozvánku.

          • Zápis pre 4-ročné štúdium (prevzatie rozhodnutí)

          • Zápis sa uskutoční v stredu 19. mája 2021 v čase od 7:30 do 15:30 hod. na sekretariáte školy. Poprosíme účasť iba jedného zákonného zástupcu bez dieťaťa. Na zápise obdržíte rozhodnutie o prijatí. Poprosíme Vás, aby ste so sebou priniesli občiansky preukaz a vyplnené tlačivo študijnej orientácie.
            V prípade záujmu o stravovanie si prineste vyplnený zápisný lístok a v prípade záujmu aj vyplnené tlačivo na ISIC kartu (karta výhod a zliav - viac informácií o karte nájdete v časti ISIC).
            Tí, ktorí nám ešte neposlali emailom záväzné potvrdenie o nastúpení/nenastúpení na štúdium, tak poprosíme priniesť zo sebou aj toto tlačivo.
            S pozdravom Mgr. Michaela Mikušová odborný referent školy.

          • Prijímacia skúška - 3. termín

          • Vážení rodičia, milí budúci prváci,
            tretí termín prijímacej skúšky sa uskutoční 17. mája 2021 (pre žiakov, ktorí sa z objektívnych dôvodov nezúčastnili prvých dvoch termínov). Príchod do školy je do 8:30. Vchod bude z ulice M. R. Štefánika.
            Upozorňujeme rodičov, že žiak musí mať prekryté horné dýchacie cesty, inak sa prijímacích pohovorov nemôže zúčastniť! Rodičia majú vstup do areálu zakázaný. Žiak musí mať so sebou pozvánku, ktorú sme vám zaslali. V prípade, že by žiak z objektívnych dôvodov nemal pri sebe vytlačenú pozvánku, musí mať so sebou svoj jedinečný kód!

          • Naši gymnazisti opäť postupujú do celoslovenského kola súťaže Jazykový kvet

          • Naša škola sa aj tento rok zapojila do jazykovo-umeleckej súťaže Jazykový kvet, pričom sa nám dosiaľ darí opakovať úspechy z minulého ročníka aj počas jej dištančnej formy. Alex Mihalík zo septimy A s prednesom prevzatej tvorby a Tamara Mrázová zo sexty A s prednesom vlastnej tvorby (obaja v anglickom jazyku) obsadili vynikajúce prvé miesto v krajskom kole a postupujú do celoslovenského finále. Študentov na súťaž pripravovali PaedDr. Zuzana Orémuszová a PaedDr. Hana Grófová.

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí budúci prváci,

            pozvánky na prijímacie skúšky sme začali distribuovať 26. apríla, takže ich očakávajte vo vašich poštových alebo emailových schránkach.
            Prijímacie skúšky sa uskutočnia 3. mája (1. termín) a 10. mája (2. termín). Príchod do školy je do 8:30. Vchod bude z ulice M. R. Štefánika.
            Upozorňujeme rodičov, že žiak musí mať so sebou negatívny výsledok testu (alebo jeho náhradu) a musí mať prekryté horné dýchacie cesty, inak sa prijímacích pohovorov nemôže zúčastniť! Rodičia majú vstup do areálu zakázaný.
            Žiak musí mať so sebou pozvánku, ktorú sme vám zaslali. V prípade, že by žiak z objektívnych dôvodov nemal pri sebe vytlačenú pozvánku, musí mať so sebou svoj jedinečný kód!
            Plánované stretnutia s rodičmi sa z dôvodu pandemických opatrení neuskutočnia.

          • Jakub Guľaš a Ema Starzyková prví v okrese

          • Dňa 31. 3. 2021 sa konalo okresné kolo matematickej olympiády kategórií Z6-Z8 online. V kategóriách Z7 a Z8 získali naši žiaci prvé miesto. V kategórii Z7 bol prvý náš žiak sekundy Jakub Guľaš a v kategórii Z8 vyhrala Ema Starzyková, žiačka tercie. Našim víťazom k tomuto úspechu srdečne blahoželáme a ďakujeme pani profesorke Zuzane Oroszovej, ktorá ich pripravovala a zapojila do súťaže.

          • Fantastický úspech našich študentov v krajskom kole Ekonomickej olympiády – Zuzka, Julka, Danko, Jakub a Dávid postupujú do celoštátneho kola

          • V dňoch 19. a 22. marca 2021 sa v krajskom kole Ekonomickej olympiády stretli najlepší mladí ekonómovia a ekonómky slovenských stredných škôl. Tento rok olympiáda zavítala virtuálne do viac ako 300 domácností či škôl po celom Slovensku. Do krajského kola sa kvalifikovalo 349 stredoškolákov z vyše 8 500 účastníkov školského kola.
            Našu školu v krajskom kole reprezentovalo 8 študentov:
            Júlia Tyukosová a Daniel Baňár zo septimy A, Zuzana Kečkéšová z 3. A, Ema Omastová z kvinty A, Tereza Novosadová zo sexty A, Viktória Pintérová z 4. A, Jakub Červený a Dávid Horváth z 4. B.
            Hneď v úvode krajského kola sme sa dozvedeli, že naši študenti dosiahli v školskom kole najlepšie výsledky a naša škola sa stala najúspešnejšou v Nitrianskom kraji.
            Na vyhlásenie výsledkov krajského kola sme netrpezlivo čakali. Vyhlásenie výsledkov nás nesmierne potešilo. Naši študenti dosiahli fantastický úspech a piati z nich postupujú do celoštátneho kola.

            Poradie našich študentov v krajskom kole:

            1. miesto – Zuzana Kečkéšová (3. A)
            2. miesto – Daniel Baňár (septima A)
            3. miesto – Júlia Tyukosová (septima A)
            4. miesto – Jakub Červený (4. B)
            7. miesto – Dávid Horváth (4. B)
            19. miesto – Ema Omastová (kvinta A)
            20. miesto – Tereza Novosadová (sexta A)
            24. miesto – Viktória Pintérová (4. A)

            Do celoštátneho kola postupuje 50 najlepších súťažiacich z celého Slovenska a z našej školy Zuzka, Julka, Danko, Jakub a Dávid.

            Všetkým našim študentom k vynikajúcemu úspechu blahoželáme, tešíme sa spolu s nimi a držíme palce v celoštátnom kole. Poďakovanie patrí aj Miriam Krásnej, ktorá ich na súťaž pripravovala.

          • Dávid Horváth postupuje do celoštátneho kola Olympiády podnikový hospodár

          • V tomto školskom roku sa uskutočnil druhý ročník súťaže Olympiády podnikový hospodár. Je to súťaž pre študentov maturitného ročníka stredných škôl v rámci celého Slovenska, ktorí si chcú otestovať svoje znalosti z ekonomiky a riadenia podnikov.
            Organizátorom súťaže je Podnikovohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach.
            Po prvýkrát sa do súťaže zapojila aj naša škola a náš študent Dávid Horváth zo 4. B triedy postúpil do celoštátneho kola. Dávidovi k skvelému výsledku blahoželáme a držíme palce. Poďakovanie patrí aj Miriam Krásnej, ktorá Dávida na súťaž pripravovala.

          • Krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti - Šimon Vykoukal 2. miesto

          • Po roku sa opäť konalo krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti. V krajskom kole, ktoré sa uskutočnilo dňa 24. 3. 2021 prezentovali svoje práce online formou piati žiaci našej školy, ktorí napriek dištančnej forme výučby napísali kvalitné práce spĺňajúce kritériá na postup. Súťažilo sa vo viacerých odboroch. Odborné komisie najprv hodnotili práce a následne aj prezentácie prác v online kole. Najlepší výsledok dosiahol Šimon Vykoukal z oktávy A, ktorý získal 2. miesto v odbore - farmakológia a zdravotníctvo a zároveň postupuje do celoštátneho kola. Pekné 4. miesto získala Alexandra Ďuricová z 3. B, Timea Oršová z 2. C, Johanna Stanczová z 3. B, Nina Kurucová z 3. B.
            Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Šimonovi držíme palce v celoštátnom kole SOČ.

          • Úspech v Krajskom kole dejepisnej olympiády

          • 22. marca 2021 sa po 13-krát uskutočnilo Krajské kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovala žiačka 3. A triedy Barbara Varová. Napísala historicky zameranú prácu na tému Stratení Novozámčania. Spolupracovala s pánom Ing. T. Langom, s vyučujúcou dejepisu a s pracovníkmi archívu. Následne absolvovala náročný test. Výsledkom jej snaženia bolo získanie 1. miesta v krajskom kole a postup do celoslovenského kola.
            Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy. Srdečne blahoželáme a držíme palce.

          • Virtuálny deň otvorených dverí 2021

          • Aj takto môžu vyzerať hodiny na našom gymnáziu. Veríme, že sa v septembri uvidíme na hodinách.

            rozhovor s riaditeľom školy Milanom Holotom

            ukážky vyučovacích hodín

    • Kontakty

      • Gymnázium Nové Zámky
      • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
      • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
      • 160288
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje