• Deň narcisov 2024 – Na koho myslíš, keď si pripínaš kvietok narcisu?

          • 18. apríl sa niesol v znamení charitatívnej zbierky Deň narcisov. Motto "Na koho myslíš, keď si pripínaš kvietok narcisu" nenechá chladným takmer nikoho z nás. Onkologických pacientov máme v rodinách, či medzi známymi. Naša škola je tradične oficiálnym partnerom zbierky.
            Vďaka rodičom, žiakom a ostatným prispievateľom žiaci sexty A pod vedením p. uč. Oroszovej vyzbierali v našej škole, inštitúciách, na pôde mesta (FNsP, MÚ, Pošta 1,2, NC Aquario, Jednota NZ) úctyhodnú sumu 2441,39 eur.
            Prispievateľom zo srdca ďakujeme.

          • Hodina anglického jazyka trochu inak

          • Výučbu cudzích jazykov na našej škole spestrujeme a posilňujeme rôznymi aktivitami a exkurziami. Preto sme s radosťou prijali možnosť privítať na hodine anglického jazyka s vybranými študentmi druhého a maturitného ročníka amerického lektora priamo z New Yorku. Stretnutie nám sprostredkoval PhDr. Ambrus zo spoločnosti ELT Slovakia s.r.o.
            Hodina sa niesla v duchu živej komunikácie, pri ktorej študenti naplno využívali svoje komunikačné schopnosti a vedomosti z anglického jazyka. Komunikácia s tzv. „NATIVE ENGLISH Speaker-om“ je cenným preverením si vedomostí v najširšom slova zmysle. Konštrukčná stavba viet, hovorové frázy, frazeologizmy a pohotové verbálne reakcie nás utvrdili v tom, že naši študenti sú chvályhodne schopní využiť svoje cudzojazyčné vedomosti. Tohto zaujímavého a prínosného projektu sa zhostila PK anglického jazyka, sprostredkovaním p. profesorky PaedDr. Zuzany Orémuszovej a za pomoci RNDr. Melindy Jonášovej. Takýto spôsob spestrenia vyučovania určite plánujeme i v budúcnosti.

          • Fantastický úspech našej študentky v krajskom kole dejepisnej olympiády

          • Dňa 19. apríla 2024 sa študentka našej školy Sofia Mária Kasášová ( 1. A ) zúčastnila krajského kola Dejepisnej olympiády v Katolíckej spojenej škole Vincenta de Paul v Leviciach. Súťažila v kategórii B. Prvú časť Dejepisnej olympiády tvorila práca, ktorú posúdila odborná komisia. Náročnosť výberu témy vysoko ocenila aj porota. Po absolvovaní komplikovaného testu - z celého učiva gymnázia - nasledovala obhajoba práce. Rozhodujúci bol výsledok testu, ktorý bol kľúčový v určení poradia. Sofi sa rozhodne nestratila, pretože vo veľkej konkurencii druhákov, tretiakov a štvrtákov si vybojovala krásne 1. miesto ako prváčka, čím si zabezpečila postup do celoslovenského kola v Bratislave. Veľká vďaka patrí pánovi profesorovi Mgr. Rudolfovi Vargovi a pani profesorke PaedDr. Adriene Medzihorskej. Obaja poskytli študentke pomoc a cenné rady, ktoré jej pomohli pri úspešnej obhajobe. Sofi srdečne blahoželáme a ďakujeme jej za excelentnú reprezentáciu našej školy, mesta a okresu Nové Zámky.

          • Skvelé úspechy našich študentov v dekanátnom (okresnom) a v diecéznom (krajskom) kole biblickej olympiády

          • Dňa 22. marca 2024 sa študenti našej školy Sofia Mária Kasášová ( 1. A ), Natália Matkovičová ( 1. A ) a Adam Flimel ( kvinta A ) zúčastnili v dekanátnom ( okresnom ) kole Biblickej olympiády, ktorú s prehľadom vyhrali a stali sa úspešným riešiteľmi. Automaticky postúpili do diecézneho (krajského) kola. Táto úderná súťažná trojica ďalej bojovala a 16. apríla 2024 v Nitre si v diecéznom (krajskom) kole vysúťažila fantastické 2. miesto. Študenti sa stali úspešným riešiteľmi. Našim šikovným olympionikom srdečne blahoželáme a veľmi pekne im ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu školy, mesta a okresu Nové Zámky. Prajeme im veľa ďalších úspechov!

          • Úspech na celoslovenskom kole olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 25. marca 2024 sa uskutočnilo celoslovenské kolo olympiády v nemeckom jazyku.
            Zúčastnili sa ho: žiačka Barbora Turzová zo sekundy A v kategórii 1A, ktorá obsadila prekrásne 1. miesto a žiačka Jasmine Záležáková zo 4. C triedy, ktorá obsadila krásne 2. miesto v silnej konkurencii.
            Tešíme sa z ich úspechu, srdečne im gratulujeme a ďakujeme za prípravu p. p. PaedDr. Tünde Rosovej a Mgr. Melinde Szlamenkovej Valachovej.

          • Úspech v celoštátnom kole Olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 8. apríla 2024 sa na Evanjelickej ZŠ na Palisádach v Bratislave uskutočnilo celoštátne kolo Olympiády v anglickom jazyku, do ktorého z našej školy postúpila žiačka Lucia Széplakyová z 2. A triedy.
            Súťažilo 64 žiakov v 8 kategóriách. Lucke sa v kategórii 2A výborne darilo, pretože po absolvovaní písomnej a ústnej časti obsadila krásne 3. miesto.
            Srdečne jej blahoželáme a ďakujeme za prípravu p. p. Kanyicskovej.

          • Ema Tóthová opäť v akcii!!!

          • Ema Tóthová,študentka novozámockého gymnázia, je súčasťou slovenského výberu na MS B-skupiny I. divízie v lotyšskej Rige.
            Naša Emča z 2. C sa dostala ako najmladšia hráčka do ženskej reprezentácie v ľadovom hokeji už po niekoľkýkrát a tak ako v medzinárodnej súťaži EWHL, kde bola vôbec najproduktívnejšou hráčkou HC ŠKP Bratislava patrila aj na MS v Rige medzi najproduktívnejšie slovenské hráčky s piatimi bodmi v piatich zápasoch. Spolu so svojimi spoluhráčkami Jankou Hlinkovou a Barborou Kapičákovou vytvorili úderný útok a podieľali sa na nejednom góle. Slovenky potvrdili úlohu favorita tejto skupiny a teraz ich čaká neľahká skupina vo vyššej kategórii.
            Ema bola na MS platná hráčka v hre 5 na 5, v presilovkách, ale i v oslabovkách. Tu je aj jeden z najkrajších momentov celých MS, keď v oslabovke, dokonca po faule a avizovanom vylúčení nevzdala vôľu ísť do zakončenia a nádherným gólom potvrdila svoj strelecký potenciál.
            Našej študentke Eme a jej spoluhráčkam držíme palce, nech si naďalej plnia svoje hokejové sny.
            Len tak ďalej, Ema
            ❤️🏒🏒🏒🥅🥇🏆

          • Gabika, Adam a Marcel postupujú na celoštátne kolo Ekonomickej olympiády pre stredné školy

          • 1. februára 2024 sa uskutočnilo Krajské kolo Ekonomickej olympiády. Súťaž sa uskutočnila v priestoroch Fakulty ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Do krajského kola postúpili:
            Adam Flimel z kvinty A
            Ema Starzyková zo sexty A
            Gabriela Bosá zo septimy A
            Yaroslav Leshchenko zo septimy A
            Marcel Borik z 2. B
            Kristína Baková z oktávy A
            Peter Farkaš zo 4. A
            Už samotný postup našich žiakov nám urobil veľkú radosť. Ešte nikdy v histórii Ekonomickej olympiády sa našim študentom nepodarilo postúpiť do krajského kola v takom hojnom počte. Do krajského kola postúpilo 7 našich žiakov! V tomto ročníku sa do olympiády zapojilo 10 730 žiakov, a preto je postup našich mladých ekonómov mimoriadne úspešný.
            V krajskom kole museli zvládnuť test, ktorý bol zložený z 5 testových a 3 otvorených otázok, v otvorených otázkach bola jedna grafická, druhá argumentačná a tretia výpočtová úloha. Na vypracovanie testu mali súťažiaci 45 minút. Netrpezlivo sme čakali na vyhodnotenie krajského kola. Keďže testy hodnotia a opravujú odborníci z oblasti ekonómie a ekonomiky a v krajskom kole v Nitrianskom kraji súťažilo 66 žiakov, tak vyhodnotenie jednotlivých testov trvá dlhšie. Čakať na výsledky sa oplatilo. Naši traja žiaci postupujú do celoštátneho kola!
            Náš najmladší účastník, Adam Flimel, v krajskom kole obsadil skvelé 2. miesto.
            Marcel Borik obsadil 4. miesto.
            Gabriela Bosá – 6. miesto.
            Yaroslav Leshchenko – 7. miesto
            Kristína Baková – 10. miesto
            Ema Starzyková – 20. miesto
            Peter Farkaš – 43. miesto
            Zo šiestich postupujúcich z krajského kola sú 3 naši žiaci! Celoštátne kolo sa uskutoční 25. apríla 2024 v Bratislave.
            Našim úspešným ekonómom ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Adamovi, Marcelovi a Gabike blahoželáme k postupu, tešíme sa spolu s nimi a držíme palce v celoštátnom kole.

          • Úspešné Krajské kolo 46. ročníka Stredoškolskej odbornej činnosti

          • Dňa 26. marca 2024 sa uskutočnil 46. ročník súťaže SOČ v Nitre. Na krajskom kole naše gymnázium reprezentovali: Ferenc Zahorcsek z 3. B, ktorý v odbore fyzika vyhral 1. miesto a postupuje na celoslovenské kolo. Ďalšie významné, 3. miesto, patrilo Adamovi Kovalčíkovi z 3. C v odbore chémia. Obsadili sme aj dve 4. miesta Jankou Labancovou z 3. A v odbore biológia a Mariánom Tuchyňom zo sexty A v odbore zdravotníctvo. Všetkým gratulujeme a držíme palce v rozvoji prác do ďalších rokov. Veľké "ďakujem" patrí pani profesorke PaedDr. Ivete Ježovej, ktorá žiakov usmerňovala počas písania prác a obohatila všetkých cennými radami z pozície hodnotiteľky v komisii zdravotníctvo. Komisia histórie bola zastúpená PaedDr. Adrienou Medzihorskou.
            Tešíme sa na ďalší ročník SOČ.

          • Miško Slobodník najlepší v Ekonomickej olympiáde pre základné školy v Nitrianskom kraji

          • V tomto školskom roku sa konal 2. ročník Ekonomickej olympiády pre základné školy. Olympiády sa môžu zúčastniť aj žiaci tercie a kvarty osemročných gymnázií. V tomto školskom roku sa do olympiády zapojilo 6193 žiakov z 257 škôl. Našu školu reprezentoval žiak kvarty, Michal Slobodník, a dosiahol fantastický úspech. Test z ekonomickej a finančnej gramotnosti zvládol najlepšie zo žiakov v Nitrianskom kraji a zaslúžene sa umiestnil na 1. mieste. O Miškovom úspechu svedčí i fakt, že test absolvoval s úspešnosťou 92%. Celoslovenský priemer úspešnosti v teste bol 43%. Rovnaký výsledok v teste 92% dosiahlo aj 7 žiakov z iných škôl zo Slovenska. Miško sa spolu s nimi zaradil do najlepšej osmičky nádejných mladých ekonómov na Slovensku. Za prvenstvo okrem diplomu si prevzal aj značkové slúchadlá 1More.
            K skvelému úspechu Miškovi blahoželáme, prajeme mu veľa úspechov a tešíme sa spolu s ním.

          • Zber papiera

          • Milí rodičia a študenti.
            Jarný zber papiera sa uskutoční 3. až 7. júna v čase od 7:00 do 8:00 hod. a 14:30 do 16:30 hod.  v areáli našej školy. Prosíme o dôsledné triedenie papiera a kartónu. Na zber budú vyčlenené dva kontajnery.
            Ďakujeme.

          • Fantastické úspechy našich dievčat v okresnom kole recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2024

          • Dňa 22. marca 2024 sa v priestoroch Regionálneho osvetového strediska v Nových Zámkoch uskutočnil 70. ročník postupovej recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín 2024. Naša škola mala skvelé zastúpenie recitátoriek, o čom svedčí aj ich umiestnenie. SOFIA MÁRIA KASÁŠOVÁ ( 1. A ) obsadila 1. miesto v poézii. ADELA ŽIDULJÁKOVÁ ( 1. A ) zvíťazila v próze. VIKTÓRIA DÉKÁNYOVÁ ( 1. A ) sa umiestnila na krásnom 2. mieste v próze. Naše talentované recitátorky zastupovali 4. kategóriu. Šikovným študentkám srdečne blahoželáme a víťazkami prajeme veľa šťastia v krajskom kole! Ďakujeme za skvelú reprezentáciu Gymnázia v Nových Zámkoch!

          • Celoštátne kolo Olympiády v španielskom jazyku

          • Dňa 20. marca 2024 sa na Jazykovej škole Palisády v Bratislave uskutočnilo celoštátne kolo Olympiády v španielskom jazyku. Našu školu a zároveň Nitriansky kraj reprezentovala v kategórii B Eliza Siposová, žiačka 3. B triedy, ktorá sa umiestnila na 4. mieste.
            Vyhodnotenie  súťaže prebehlo v Mirbachovom paláci, kde si Eliza prevzala diplom úspešného riešiteľa a gratulácie od španielskej veľvyslankyne, kubánskeho veľvyslanca a poverenca Mexika. Elize ďakujeme za vynikajúcu reprezentáciu našej školy a prajeme veľa ďalších úspechov.🍀

          • Deň otvorených dverí na gymnáziu

          • V posledný februárový deň sme otvorili naše brány aj pre perspektívnych študentov našej školy: deviatakov a piatakov zo základných škôl; ich učiteľov a rodičov. Deň začal úvodným stretnutím v školskej jedálni informáciami o štúdiu na našej škole a o prijímacom konaní, ktoré prítomným poskytli pán riaditeľ a pán zástupca. Vyučujúci a študenti si pre hostí zo základných škôl pripravili otvorené hodiny, na ktorých prezentovali svoj predmet. Návštevníci mali možnosť vidieť triedy, laboratóriá a jednotlivé učebne, zapojiť sa do vizuálne atraktívnych pokusov, zúčastniť sa netradičných aktivít, zašportovať si, overiť si svoje vedomosti v kvízových otázkach, oboznámiť sa s úspechmi našich študentov v predmetových súťažiach, či dokonca pozrieť si dramatizáciu historických udalostí v podaní maturantov. Keďže naši študenti sú veľmi aktívni aj v mimoškolských činnostiach, zastúpenie mali aj členovia študentského parlamentu a členovia MSČK z radov žiakov našej školy s ukážkami prvej pomoci. K dispozícii bol aj fotokútik a hostí celým dňom sprevádzali študenti 3. C a sexty A.
            Tešíme sa dlhodobému veľkému záujmu žiackej a rodičovskej verejnosti o našu školu a ďakujeme im za účasť na našom podujatí. Vďaka patrí rovnako všetkým kolegom a študentom našej školy, ktorí otvorené hodiny a sprievodné aktivity pripravili, taktiež sprevádzajúcim študentom a našim fotografom z radov študentov a kolegov.

          • Biologická olympiáda

          • Dňa 6. 2. 2024 prebehlo školské kolo biologickej olympiády v kategórii A-TP a B-TP.
            V kategórii B súťažilo 13 žiakov kvinty a sexty . Na prvých 3 miestach sa umiestnili:

            1. Diana Krásna (sexta A)
            2. Gréta Smoláriková (kvinta A)
            3. Marián Tuchyňa (sexta A)

            V kategórii A bojovali o umiestnenie 4 žiaci zo septimy A a z 3. B. Umiestnenie:

            1. Alena Tamaškovičová (septima A)
            2. Marcela Šillová (septima A)
            3. Branislav Mazan (septima A)

            Do krajského kola postupujú z každej kategórie prví dvaja. Držíme im palce!

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 5. 2. 2024 sa uskutočnilo Okresné kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovali menovaní študenti: Michal Katona a Peter Šulaj z tercie A v kategórii D. Mário Steiner a Martin Hajas zo sekundy A v kategórii E, Lukáš Szabó a Ján Kubíček z prímy A v kategórii F boli úspešní riešitelia. Daniel Prutkay a Tomáš Lakó z kvarty A boli úspešní riešitelia a umiestnili sa na 3. resp. 4. mieste.
            Sofia Mária Kasášová z 1. A postúpila do Krajského kola dejepisnej olympiády v kategórii B, ktoré sa uskutoční v apríli.
            Všetkým študentom za reprezentáciu ďakujeme!

          • Španielsky jazyk 🥇🥈🥈

          • Dňa 12. 2. 2024 sa v Nitre uskutočnilo krajské kolo 33. ročníka Olympiády v španielskom jazyku. Naši žiaci veľmi úspešne reprezentovali našu školu v troch kategóriách a získali aj medailové umiestnenia.

            • v kategórii B získala 1. miesto Eliza Siposová z 3. B triedy a postupuje do celoslovenského kola, na 2. mieste sa umiestnila Gréta Smoláriková z kvinty A
            • v kategórii A sa na 2. mieste umiestnila Karin Klárišová z 2. A triedy, Štefánia Kurdiová z 2. C triedy získala 6. miesto
            • v kategórii C sa na 4. mieste s rozdielom jedného bodu umiestnila Laura Tomanová zo 4. C triedy a získala diplom úspešného riešiteľa a Dominik Tóth zo 4. C triedy sa umiestnil na 5. mieste

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za vynikajúcu prípravu a reprezentáciu školy, výhercom blahoželáme a Elize Siposovej prajeme veľa úspechov v celoslovenskom kole.🍀

          • Valentínska kvapka krvi 2024

          • Dňa 14. februára sa začal 29. ročník Valentínskej kvapky krvi, v rámci kampane Slovenského Červeného kríža. V tento deň aj naši gymnazisti už od rána zapĺňali priestory budovy Národnej transfúznej služby. Zišlo sa tu 27 úžasných mladých ľudí, ktorí si uvedomujú nenahraditeľnosť životodarnej tekutiny akou je krv. Narastajúce počty prvodarcov (bolo ich 12) sú dôkazom toho, že mladá generácia si uvedomuje myšlienku humanity a solidarity pri darcovstve krvi.
            Sloganom tohtoročnej kampane je: Buďme k sebe láskaví, veď sme +/- rovnakí. Tento slogan v sebe nesie odkaz na Rh faktor krvných skupín, ale má predovšetkým prispieť k zmierneniu negatívnych nálad v spoločnosti. Všetkým nám v žilách koluje rovnaká krv a pri záchrane života prostredníctvom jej darovania sú akékoľvek názorové, či etnické rozdiely bezpredmetné.
            Zo srdca ďakujeme všetkým zúčastneným a tešíme sa na ďalšie odbery v pozitívnej atmosfére, ktorú vytvorili darcovia aj pracovníci NTS.
            Iveta Ježová

          • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 14. februára 2024 sa na našej škole už po druhýkrát uskutočnilo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťažilo 73 žiakov v ôsmich kategóriách od 1A až po 2D. Boli to žiaci základných škôl, umeleckých škôl, gymnázií, bilingválnych gymnázií, osemročných gymnázií, odborných škôl, obchodných a hotelových akadémií. Našu školu reprezentovala jediná študentka – Lucia Széplakyová z 2. A , ktorá minulý mesiac vyhrala okresné kolo tejto súťaže.
            Lucia skvele reprezentovala nielen našu školu, ale aj okres Nové Zámky. Vo svojej kategórii 2A nenašla konkurenciu a suverénne vyhrala.
            Z 1. miesta postupuje do celoštátneho kola, kde bude reprezentovať Nitriansky kraj.
            Lucii blahoželáme, držíme je palce v ďalšom kole a ďakujeme aj p. p. Kanyicskovej, ktorá sa jej venovala.
            Ildikó Luzsiczová, predseda KK OANJ

          • Emma Tóthová (2. B) postupuje do celoštátneho kola Olympiády ľudských práv

          • Dňa 8. februára 2024 sa na Gymnáziu vo Vrábľoch uskutočnilo Krajské kolo Olympiády ľudských práv. V krajskom kole súťažilo 30 študentov z celého Nitrianskeho kraja. Prvou časťou súťaže bol vedomostný test z ľudskoprávnej oblasti, aktuálnej situácie, či z histórie ľudských práv. Druhú časť súťaže predstavovala ústna časť, do ktorej postúpili študenti s najlepšími výsledkami z písomnej časti. Medzi nimi aj naša Emma.
            Emma sa v silnej konkurencii nestratila a umiestnila sa na nádhernom 4. mieste. Toto skvelé umiestnenie znamená, že Emma postúpila do celoštátneho kola, ktoré sa uskutoční 16. – 18. apríla 2024 v Omšenie.
            Emme k postupu blahoželáme, tešíme sa spolu s ňou a prajeme veľa úspechov v národnom finále!

    • Kontakty

      • Gymnázium Nové Zámky
      • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
      • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
      • 160288
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje