• 2% z dane

          • Vážení priatelia Gymnázia v Nových Zámkoch!

            Aj Vy máte priamu možnosť skvalitniť výučbu na našom gymnáziu. Stačí, ak venujete 2% zo svojich daní v prospech nášho Občianskeho združenia, ktoré výraznou mierou zlepšuje podmienky vyučovania na škole.

            Čítať viac

          • Bodo Noah Schulz postupuje na celoštátne kolo Olympiády ľudských práv

          • Dňa 6. februára 2020 sa na Gymnáziu vo Vrábľoch uskutočnilo krajské kolo Olympiády ľudských práv. Našu školu úspešne reprezentoval Bodo Noah Schulz z kvinty A a postupuje na Celoštátne kolo, ktoré sa uskutoční v dňoch 6. – 8. apríla v Omšenie. Úspech je o to cennejší, že Bodo je len žiakom kvinty a na celoštátnom kole bude patriť k najmladším účastníkom. Bodovi blahoželáme a prajeme veľa úspechov na celoštátnom kole!

          • Krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • Dňa 13. 2. 2020 sa v Nitre na Gymnáziu na Golianovej ulici uskutočnilo krajské kolo Olympiády zo slovenského jazyka - kategória A, B. Našu školu spomedzi 50 zúčastnených žiakov nitrianskeho kraja úspešne reprezentovali Tereza Drahošová z oktávy A (kat. A), ktorá získala 2. miesto a Barbara Varová z 2. A (kat. B), ktorá získala 3. miesto. Znova sa ukázalo, že naše gymnázium má v predmetových olympiádach a súťažiach výrazné postavenie. Pravidelne sa umiestňuje medzi prvými tromi strednými školami kraja.
            Len tak ďalej, milí naši gymnazisti!

          • Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Dňa 12. februára 2020 sa v Nitre uskutočnilo Krajské kolo olympiády v anglickom jazyku. Súťažili v ňom najlepší angličtinári - olympionici Nitrianskeho kraja.
            Našu školu a okres výborne reprezentovali traja študenti.
            V kategórii 2A získala Barbara Varová 3. miesto, v kategórii 2B sa tiež na 3. mieste umiestnila Johanna Vrzáková a v kategórii 2C1 sa Theodor Horváth umiestnil na peknom 5. mieste.

            Študentom a ich vyučujúcim blahoželáme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu a želáme ešte veľa úspechov v ďalších súťažiach.

          • Testovanie 9

          • Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM) v školskom roku 2019/2020 realizuje celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ v zmysle zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní v znení neskorších predpisov (školský zákon) a vyhlášky MŠ SR č. 320/2008 Z. z. o základnej škole v znení neskorších predpisov a podľa § 155 odseku 8 zákona 210/2018 Z. z. sa testovanie uskutočňuje aj na všetkých gymnáziách s osemročným vzdelávacím programom, kde sa ho zúčastňujú všetci žiaci 4. ročníka osemročného vzdelávacieho programu. Riadny termín testovania sa uskutoční: 1. apríla 2020 (streda) z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra.

            Viac v časti O škole/Testovanie 9

          • Výsledky Študentských parlamentných volieb

          • V stredu 5. februára 2020 sa na našej škole uskutočnili Študentské parlamentné voľby v rámci celoslovenského projektu Študentské voľby. Na prvom mieste na našej škole skončila koalícia PS/Spolu so ziskom 54 hlasov (26,87%). Na druhom mieste sa umiestnila strana OĽaNO so ziskom 33 hlasov (16,42%). Na treťom mieste skončila strana Sloboda a Solidarita so ziskom 24 hlasov (11,94%). Na štvrtom mieste sa umiestnila strana Sme rodina so ziskom 22 hlasov (10,94%). Prvú päticu uzatvára ĽSNS so ziskom 16 hlasov (7,96%). V celoslovenských študentských voľbách vyhrala strana PS/Spolu (23,3%). Na druhom mieste bola strana OĽaNO (16,32%). Prvú trojicu uzavrela ĽSNS (15,53%). Ďakujeme, že ste sa zúčastnili študentských volieb.

            Richard Prutkay
            predseda volebnej komisie

          • 14. reprezentačný ples Gymnázia v Nových Zámkoch

          • Dňa 31. januára 2020 sa v priestoroch Cisársko – kráľovskej Jazdiarne uskutočnil už 14. reprezentačný ples Gymnázia v Nových Zámkoch. S potešením môžeme konštatovať, že aj tento rok sa niesol v znamení dobrej nálady, priateľských stretnutí a družnej atmosféry a prítomní si užili noc plnú zábavy. Veríme, že budúci rok sa opäť stretneme a budeme pokračovať v tejto peknej tradícii.

            Špeciálne poďakovanie patrí organizátorom a sponzorom, ktorí pomohli s materiálnym zabezpečením a príspevkami do tomboly:

            p. Krajčovičová, p. Griečová, HK Nové Zámky, príma A, Tatry relax – p. Tanka, f. Antrans – p. Takáč, Gardencentrum Stiffi, Brantner – p. Magula, rodina Šulákovcov, Benu lekáreň Tesco – Meszárosová, f. Jemne hladko Nové Zámky p. Baková, r. Balážová, f. Borax, p. Sell, p. Salgová, Optika Crystal, rodina Ščevlíková - Tupperware, p. Szábo, p. Pakoš, p. Pálinkášová, rodina Zahoranová, f. Kuruc, Wellness Podhájska, Giacomont - p. Vízik, tercia A, r. Tamaškovičová, r. Černáková, Zubná ambulancia Hajdušek, príma A, p. Blanárová, primátor mesta, r. Verebová, Street house 77- Šurany, p. Kolejáková.

            Oficiálne fotky sú
            na FB stránke školy
            alebo
            na Onedrive školy (v pôvodnej kvalite)

          • Študentské parlamentné voľby

          • Zajtra sa na našej škole uskutočnia Študentské parlamentné voľby 2020. Jedná sa o celoslovenský projekt, ktorého cieľom je zistiť, čo si mladí ľudia myslia o politike. Voľba bude prebiehať nasledovne: Volebná komisia (Nina Starzyková, Romana Luptáková, Richard Prutkay) bude spolu s pani profesorkou Zaležákovou chodiť počas 2., 3. a 4. vyučovacej hodiny po triedach, kde sú študenti nad 15 rokov, t. j. kvinta - oktáva a 1.- 4. ročník. Dopredu si, prosím, pripravte strany a kandidátov, ktorých chcete voliť podľa zoznamu, ktorý dostala každá domácnosť poštou. Zoznam a čísla strán budú premietané z USB kľúča, keď príde volebná komisia do vašej triedy. Potom iba zakrúžkujete stranu, príp. kandidáta a vhodíte lístok do urny. Výsledky volieb sa dozviete 11. 2. 2020. Viac informácií o projekte nájdete na www.studentskevolby.sk

            Richard Prutkay

          • Úspech na matematickej olympiáde

          • Dňa 10. 12. 2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo matematickej olympiády kategórie A. Zúčastnilo sa ho 10 žiakov, z ktorých dvaja najlepší postúpili na krajské kolo, a to Aurel Fenyvesi zo 4. B a Ádám Kemény z 3. C.
            Krajského kola, ktoré sa uskutočnilo v Nitre 28. 1. 2020, sa zúčastnilo 37 žiakov, z nich bolo len 7 úspešných riešiteľov. Na 5. mieste skončil náš Aurel Fenyvesi. Srdečne mu gratulujeme k skvelému úspechu a veríme, že sa mu bude takto dariť aj naďalej.

          • Kvarta a kvinta v Múzeu holokaustu v Seredi

          • V tomto školskom roku sa členovia predmetovej komisie občianskej náuky rozhodli, že so žiakmi, ktorých učia, navštívia Múzeum holokaustu v Seredi. Prvými triedami, ktoré navštívili Múzeum, boli žiaci kvarty a kvinty. Hneď po príchode do Múzea žiaci absolvovali prednášku na tému „Deti a holokaust“. Tu sa dozvedeli, že v rokoch 1933 – 1945 bolo vyvraždených 1,5 milióna detí (židovského a rómskeho pôvodu, deti s fyzickým alebo mentálnym postihnutím, poľské deti, deti na obsadenom území Sovietskeho zväzu, ale aj nemecké deti s postihnutím), aký bol život v getách, ako v nich  pracovali detskí pašeráci i aký osud postihol židovské deti vo vyhladzovacích táboroch. Po prednáške sme absolvovali prehliadku Múzea s odborným výkladom. Tu sme sa dozvedeli množstvo informácií, ktoré by mali byť mementom a poučením do budúcnosti, aby sa takéto neľudské a kruté činy už nikdy neopakovali. Žiakov sprevádzali Mgr. Slavomíra Juríková a Mgr. Miriam Krásna.

      • Kontakty

        • Gymnázium Nové Zámky
        • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
        • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
        • 160288
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje