• Návšteva ZOO v Budapešti

          • Žiaci 2. ročníka, kvinty A a sexty A sa zúčastnili biologickej exkurzie dňa 24. 10. 2018. Aj keď predpoveď počasia na tento deň neprinášala pozitívne správy, návšteva ZOO v Budapešti sa napokon uskutočnila za slnečného i keď trochu veterného počasia. Žiaci so svojimi pedagógmi z PK biológia strávili príjemné chvíle v ZOO so širokou biologickou diverzitou.

          • Študentská kvapka krvi

          • Dňa 17. 10. 2018 sa doslova zaplnila Národná transfúzna služba našimi gymnazistami, ktorí sa zúčastnili odberu v rámci Študentskej kvapky krvi. Zastúpenie mali všetky triedy maturitného ročníka aj žiaci 3. A, 3. B a septimy A.
            Veľké srdce ukázalo 32 žiakov z toho 23 prvodarcov. Statočným darcom ďakujeme a dúfame, že sa uvidíme aj počas ďalšej z kampaní SČK vo februári 2019.

          • Tentoraz idem voliť!

          • Pod týmto heslom sa niesol piaty ročník Simulácie Európskeho parlamentu dňa 12. 10. 2018 v priestoroch Ekonomickej univerzity v Bratislave. Vybranej stovke študentov z celého Slovenska sa prihovorili medzi inými J. E. p. Leonzi, veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku, či poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Mikolášik. Naši študenti Barbara Koppánová, Jakub Sedmák a Karolína Tungliová zo 4. A mali možnosť uplatniť vedomosti z hodín občianskej náuky a francúzskeho jazyka, keďže celý program prebiehal vo francúzštine. Motívom organizovania simulácie zasadnutia EP bolo už tradične vzbudiť v mladých ľuďoch na Slovensku väčší záujem o dianie v Európskej únii, rovnako ako o voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia 25. 5. 2019.

          • Študentská kvapka krvi

          • K záchrane ľudských životov je často nevyhnutná transfúzia krvi. Aj túto myšlienku si vypočuli žiaci 3. A, 3. B a septimy A na prednáške o darcovstve krvi, ktorú naša škola organizovala už po druhýkrát. Pozvanie opäť prijali pracovníci Národnej transfúznej služby v Nových Zámkoch pod vedením RNDr. Daniely Mészarosovej. Žiaci si vypočuli dôležité informácie o bezpríspevkovom darcovstve krvi, kritériách darcovstva a spracovaní krvi . Avšak najdôležitejšie je, aby si žiaci uvedomili dôležitosť tohto humánneho činu a motivovalo ich to zaradiť sa medzi darcov.Od 15. 10. - 16. 11. 2018 prebieha na Slovensku kampaň SČK - Študentská kvapka krvi, do ktorej sa aktívne zapojí aj naša škola. Dňa 17. 10. 2018 sa v budove NTS v Nových Zámkoch uskutoční odber krvi, na ktorý pozývame všetkých, ktorým nie je ľahostajný osud iného človeka. Bližšie informácie poskytne p. prof. Iveta Ježová.

          • 40. ročník SOČ - najúspešnejší rok v histórii našej školy

          • 40. ročník SOČ - najúspešnejší rok v histórii našej školy

            Stredoškolská odborná činnosť (SOČ) je jedna zo súťaží, do ktorej sa naša škola zapája už tradične každý rok. Počas mnohých rokov si v nej zmeralo sily už množstvo našich žiakov v rôznych kategóriách. Školský rok 2017/2018 sa však pre naše Gymnázium zapísal do histórie veľkými písmenami. S pomocou a motiváciou od pani profesorky Mgr. Ivety JežovejPaedDr. Adrieny Medzihorskej sa 5 študenti (2 dvojice a 1 jednotlivec) odhodlali k napísaniu práce, pričom všetky z napísaných prác splnili podmienky a dostali sa na krajské kolo.

            Krajské kolo sa konalo 5. 4. 2018 v Nitre a prinieslo obrovský úspech- všetky 3 práce sa umiestnili na medailových pozíciách! Dominika RozsnyóováSabína Szabóová si v odbore- Teória kultúry, umenie, umelecká a odevná tvorba vybojovali krásne 3. miesto. V odbore- Problematika voľného času sa na úžasnom 1. mieste umiestnil žiak oktávy A Róbert Kreškóci so svojou prácou o činnosti dobrovoľníkov v Ugande. Ďalšie víťazné umiestnenie získali vďaka práci Stolpersteine v odbore- História, filozofia, právne vedy žiačky oktávy A Viktória KubicskováKristína Ježová. Umiestnenie prác na 1. mieste zároveň znamenalo i postup na celoštátne kolo súťaže.

            Na celoštátnom kole, ktoré sa uskutočnilo v Žiline v dňoch 21. - 23. 4. 2018 boli obhajované víťazné práce z krajského kola. V každej kategórii súťažilo 16 prác, čo predstavovalo naozaj silnú konkurenciu. Naši žiaci sa však nezľakli a vďaka svojim výkonom sa pri vyhlasovaní výsledkov ocitli na pódiu. Práca Stolpersteine od Viktórie Kubicskovej a Kristíny Ježovej sa umiestnila na skvelom 4. mieste. Po napínavom vyhlasovaní výsledkov v kategórii - Problematika voľného času bola radosť dvojnásobná, pretože Róbert Kreškóci sa umiestnil na neuveriteľnom 1. mieste!

            Ďakujeme žiakom, že neváhali obetovať svoj voľný čas a zapojili sa do tejto súťaže. Naša vďaka patrí i všetkým, ktorí ich v tejto snahe podporovali a motivovali. Školský rok 2017/2018 bol pre nás výnimočný a už teraz sa tešíme na nových zanietených študentov s novými nápadmi a témami na napísanie prác!

            Zoznam prác:

            Róbert Kreškóci - Práca dobrovoľníka v Ugande

            Viktória Kubicsková, Kristína Ježová - Stolpersteine

            Dominika Rozsnyóová a Sabína Szabóová - Interiér typickej slovenskej rodiny

          • Gymnazisti ako spoluorganizátori E-sport Nové Zámky

          • V stredu 26. 9. 2018 odštartoval prvý, pilotný ročník podujatia E-sport Nové Zámky, ktoré organizujú RTTV Slovakia a primátor mesta Nové Zámky Mgr. art. Otokar Klein. Podujatie bolo zorganizované na základe ankety, ktorá sa v máji tohto roku realizovala na Gymnáziu M. R. Štefánika a na iných stredných školách v Nových Zámkoch. Študenti sa vyjadrili, že by E-sport chceli a chýba im. Jednalo sa o prvú akciu pre hráčsku komunitu v Nových Zámkoch, mali možnosť sa spoznať a vyhrať super ceny, ktoré venovala firma DATALAN. Internet zabezpečila firma PENTACOM-NET. V kultúrnej sále sme mohli byť vďaka Mestu Nové Zámky a techniku na prenášanie obrazu do sály a videotechniku zabezpečila Televízia Nové Zámky. Podporu podujatia, finančnú i nefinančnú poskytol primátor mesta Otokar Klein.

            Prečo Fortnite a Clash Royale? Tieto hry boli vybrané na základe ich popularity medzi mladými ľuďmi. Fortnite je novinkou, ktorá zaujala desaťtisíce a Clash Royale je už dvoj ročná hra, ktorá má obrovské množstvo fanúšikov.

            Jedným z hlavných organizátorov bol Richard Prutkay (RTTV Slovakia) z triedy kvinta A. S organizáciou pomáhali Liana Haganová, Martina Hrabovská, Dávid Peczar, Nina Moldová, Romana Luptáková a Sofia Tóthová z kvinty A. Z gymnázia bolo 14 hráčov.

            Výhercom gratulujeme!

            Ďakujeme všetkým, čo prišli a dúfame, že sa stretneme i budúci rok!

            FOTOGALÉRIA K ČLÁNKU (pre zobrazenie kliknite sem)

            Viac informácii: https://rttv.science/esport-v-novych-zamkoch/

      • Kontakty

        • Gymnázium Nové Zámky
        • 035/6420 403 - riaditeľ školy [Milan Holota] 035/6401 977, 0950751193 - zástupca riaditeľa školy [PhDr. Gabriel Kovács] gabriel.kovacs@gymnz.sk 035/6406 800 - školský koordinátor vo výchove a vzdelávaní [PaedDr. Ildikó Luzsiczová] ildiko.luzsiczova@gymnz.sk 035/6400 086 - vedúca ekonomického oddelenia [Ing. Viera Simičová] viera.simicova@gymnz.sk 035/6420 404 - sekretariát 035/6406 804 - zborovňa 035/6406 803 - kabinet informatiky 035/6400 060 - ústredňa 035/6406 801 - vedúca školskej jedálne
        • M. R. Štefánika 16 940 61 Nové Zámky Slovakia
        • 160288
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje